Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 грудня 2019, 17:20

Дмитро Замотаєв: «В Глобусі лояльні клієнти отримують підвищені ставки»

Начальник Департаменту роздрібного бізнесу банку — про тенденції на депозитному ринку.

До останнього перегляду облікової ставки НБУ ринок депозитів перебував у певному балансі. Зараз же вже можна впевнено говорити про сформованому тренді на зниження процентних ставок. І якщо кінець року, коли банки традиційно відчувають додаткову потребу в ліквідності і пропонують клієнтам різні новорічні акції, ще може трохи відтягнути процес, то перший квартал однозначно підтвердить тенденцію. Ми очікуємо зменшення ставок по всіх валютах, при цьому в інвалюті воно складе до 1%, а в гривні буде ще більш істотним — до 2% річних.

Депозити залишаються найбільш затребуваним і доступним продуктом для населення для накопичення коштів. Для багатьох це механізм компенсації втрат від інфляції. Глобус Банк продовжує активно нарощувати депозитну базу — за 10 місяців вона збільшилася на 10%. Наш показник приросту є істотно вищим за середньоринкові — згідно з даними НБУ, він становить всього 1,5%. Як нам це вдається? Ми пропонуємо клієнту максимально зрозумілий продукт. Саме тому найбільш популярним і успішним депозитним продуктом є стандартний депозит зі щомісячною виплатою відсотків.

Досвід роботи показує, що при виборі банку для розміщення депозиту клієнт дивиться на 2 основні критерії — розмір процентних ставок і репутацію установи. На ринку виграють банки, що пропонують прості й чіткі умови. Додаткові продукти для більшості депозитних клієнтів є швидше тягарем. Вкладники як мінімум не користуються такими «нав'язаними» сервісами, а часто вирішують змінити банк. Розуміючи цю специфіку, Глобус Банк пропонує клієнтам базовий пакет для вкладника, куди входить карта міжнародної системи для вільного користування отриманими відсотками за вкладом, а також самим внеском по закінченні терміну дії. Продаж інших продуктів банку вкладникам проводиться виключно на індивідуальній основі після з'ясування додаткових потреб клієнта.

Отримати «Бонус до депозитів» від Глобус Банку

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися