Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 грудня 2019, 13:55

Українці стали частіше скаржитися на інтернет-магазини

Кількість скарг на інтернет-магазини в Україні за останній рік зросла на 10%. Наразі близько 7% всіх скарг громадян до Держспоживслужби стосуються придбаних через інтернет товарів. Про це повідомив начальник відділу контролю за рекламою та дотриманням антитютюнового законодавства Держпродспоживслужби Олег Кобельков, пише FinClub.

Кількість скарг на інтернет-магазини в Україні за останній рік зросла на 10%.
Фото: delo.ua

«Хочу звернути увагу, що 7% звернень громадян стосується придбання товарів через Інтернет або поза торговельними та офісними приміщеннями. У 2017 році це було 6,5%, у 2018-му трохи менше — 6,3%. Зараз — 7%, зростання на 10% (або 0,7 відсоткового пункта)», — повідомив Кобельков.

Читайте також: 75% інтернет-магазинів не видають фіскальні чеки (дослідження)

На що скаржаться найбільше

Найбільше українці скаржаться на придбані непродовольчі товари та послуги. При цьому близько 29% скарг стосуються якості житлово-комунальних послуг.

Читайте також: Платний самовивіз: Rozetka змінила умови роботи сервісу

Загалом від початку 2019 року до Держспоживслужби надійшло 15 тисяч скарг та звернень громадян. При цьому ефективність розгляду таких звернень за останні роки суттєво зменшилася, через те, що наразі держслужбовцям стало складніше ідентифікувати продавців.

Коментарі - 2

+
0
Sozdatel
Sozdatel
4 грудня 2019, 14:34
#
Ну так логично.. Магазин маленький, из сотрудников всего 1-2 человека.. Да у них все через ФОП на едином налоге безнал проходит (5% + ЕСВ), а что через нал - то фискальные чеки чтоб мимо бугалтерии.. Какое ж тут качество)
+
0
aktibuhs
aktibuhs
4 грудня 2019, 15:09
#
Только вот клиенты работающие по безналу не хотят покупать у фопов им это какую-то мороку создает. Те кто работает по безналу обычно имеют и фоп и тов. Когда надо безнал - работают через тов, когда нал - работают через фоп. По такой схеме работают и цитрусы и епицентры, и многие другие
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися