Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 грудня 2019, 14:08

Коли можуть виникнути проблеми з газопостачанням, якщо Росія припинить транзит

У разі якщо Україна і РФ не укладуть нову угоду про транзит газу, в окремих містах можуть виникнути технічні проблеми з газопостачанням. Але це може статися не раніше лютого, заявив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель, передає ЕП.

У разі якщо Україна і РФ не укладуть нову угоду про транзит газу, в окремих містах можуть виникнути технічні проблеми з газопостачанням.
Фото: delo.ua

Що говорять в Міненерго

«Єдиним технічним ризиком, який може бути — це якщо лютий і березень будуть холодними місяцями, коли у нас вже зменшиться тиск в системі від підземних сховищ. У найхолодніші дні в піковому навантаженні можуть бути певні проблеми, щоб прокачати повністю систему», — сказав він.

Водночас міністр висловив упевненість, що Україна і Росія домовляться про продовження транзиту газу.

Читайте також: Кабмін затвердив страхову ціну на газ. Що це означає

У Міненерго додають, що переговори про транзит зараз зараз на стадії технічних консультацій, а найближчим часом країни можуть почати обговорення характеристик майбутньої угоди.

Раніше повідомлялося

  • Дедлайн для укладення довгострокового контракту на транзит російського газу в Європу через територію України за європейськими правилами й українським законодавством закінчується 13 грудня.
  • У НАК Нафтогаз вважають, що, найімовірніше, Газпром не підпише контракт про новий транзит газу, але Україна і європейські партнери готові до цього і накопичили достатньо запасів газу у сховищах.
  • 18 листопада Газпром направив Нафтогазу пропозицію продовжити на рік чинний контракт або укласти новий договір про транзит газу.

Читайте також: В Газпромі розглядають можливість виплатити $3 мільярди боргу Україні газом

  • У Міненерго повідомляли, що страхова ціна на газ в 2020 році може скласти близько 7 тис. грн ($291) (без ПДВ і витрат на транспортування), що на 7% менше, ніж в минулий опалювальний сезон.

  • У листопаді ціна на газ для потреб населення та інших споживачів, які отримують газ на умовах ПСО, складе 4899 гривень за тисячу кубометрів без урахування ПДВ, націнки газзбуту й транспортних витрат. У Нафтогазі заявляли, що це найнижча з 2016 року ціна на газ для населення в листопаді.

Читайте також: З 1 січня ціни на газ для населення будуть ринковими — Нафтогаз

  • У жовтні ціна на природний газ для потреб населення та інших споживачів, які отримують газ на умовах ПСО, знизилася на 4,9% порівняно з вереснем і склала 4 272,76 гривень за тисячу кубометрів.

  • Раніше Нафтогаз запропонував побутовим споживачам закупити газ за низькою літньою ціною в рамках програми «Газовий запас» і використовувати його протягом опалювального сезону.

Коментарі - 12

+
+18
Olezhechka
Olezhechka
2 грудня 2019, 14:39
#
По моему запасы уже продали. Ждёмс
+
0
conturov
conturov
2 грудня 2019, 14:56
#
Все запасы на месте: utg.ua/live/
+
0
jurius
jurius
2 грудня 2019, 22:24
#
Не зрадофильствуй. Если тяжело - купи чего то по крепче
+
+15
kiyanochka
kiyanochka
2 грудня 2019, 14:45
#
Договорятся! Нечего паниковать!
+
+30
AnnaGerman
AnnaGerman
2 грудня 2019, 15:48
#
Никто и ни паникует...
С россиянами всегда договаривались.(о Дружбе, о границах, о закупках «Газпромом» всего добытого в Туркмении газа..и т.д.)
И договора эти они обычно нарушают.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
2 грудня 2019, 16:58
#
Ставки можно ставить на даты: 31.12.2019 или 02.01.2020, др. варианты.
+
+11
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
2 грудня 2019, 15:16
#
«Вонючий газ»  обьединяет всех политиков и все народы!
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
3 грудня 2019, 8:53
#
«Основною цинічною полемікою останніх двох років була теза: працювати без посередників. Якщо я скажу, що уряд працює недолуго, то мене звинуватять, що я маю стосунок до РосУкрЕнерго», — сказав Ющенко.
«Я не хочу цього, мені це набридло. Я не займався вашим вонючим газом жодного дня свого життя, щоб я або моя родина мали там будь-який приватний інтерес! І маю честь про це сказати не один раз», — сказав президент.
«Заколисані цією брехнею, ми отримали небаченого посередника, який отримав 25% індустріального ринку», — додав Ющенко.

https://www.pravda.com.ua/news/2009/02/10/3723641/

Читай, «умник» Может тебе лучше к врачам обратиться? Та и «мат часть » подучишь!
+
+15
Andrey M
Andrey M
3 грудня 2019, 9:23
#
«вонючий газ» та «руки що нічого не крали» — це крилаті вислови Віктора Андрійовича.
Десь так само як у Тимошенко «все пропало», у Кравчука «маємо те що маємо», у Віталіка «мост устал» чи у Допкіна «текст немного по дебильному написан»:)

І ось моє улюблене від Віталія:)
«Сегодня в завтрашний день не все могут смотреть. Вернее, смотреть могут не только лишь все, мало кто может это делать."
+
0
Васян Васькин
Васян Васькин
3 грудня 2019, 9:56
#
Да  ,  признаю , ошибся .  Приписал авторство не тому человеку .
+
+7
QGS
QGS
2 грудня 2019, 15:41
#
Подготавливают понемножку колапсу что ли;)
+
0
nepodarok
nepodarok
2 грудня 2019, 22:08
#
Потрібно нормальні програми по енергозбереженню приймати. Краще б не субсидії на газ давали, а будинки за ті гроші утепляли, вікна міняли, дали б можливість і допомогу у встановленні автономного опалення в банатоповерхівках, де централізоване. Але для чого. Палять газ так котельні, що балкони в -5 потпібно відкривати, а в + 5 всі вікна і двері вхідні. Чим більше спалять, тим більше зароблять. Для чого програми по енеигозбереженню будинків потрібні. Країна бариг і олігархів.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися