Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 листопада 2019, 16:04

Екс-голову ВіЕйБі Банку оголосили в розшук

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього голову правління VAB Банку Дениса Мальцева та колишню голову наглядової ради Наталію Василюк. Про це йдеться свідчать дані на сайті МВС.

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього голову правління VAB Банку Дениса Мальцева та колишню голову наглядової ради Наталію Василюк.
Фото: kp.ua

Що повідомили в МВС

Мальцев і Василюк зникли з поля зору правоохоронних органів 21 листопада.

Передісторія

  • 22 листопада 2019 року Міністерство внутрішніх справ оголосило екс-власника VAB Банку Олега Бахматюка у національний розшук у справі з розкраданням 1,2 млрд грн стабкредиту, наданому Нацбанком у 2014 році.

  • Бахматюк стверджує, що знаходиться за кордоном у справах і готовий спілкуватися з правоохоронними органами через адвоката або по відеозв'язку.

  • Він також заявляє, що йому не висували звинувачення і він не отримував повістку чи підозру від НАБУ.

Читайте також: У Бахматюка відреагували на оголошення щодо розшуку

  • Раніше НАБУ і САП заочно повідомили про підозру кінцевому бенефіціарному власнику Бахматюку і екс-голові правління ВіЕйБі Банку Денису Мальцеву. Вони знаходяться за кордоном, місце перебування не встановлено.

Читайте також: Бахматюк не визнає 30-мільярдний борг перед державою

  • Мова йде про колишніх і діючих посадових осіб Національного банку, ВіЕйБі Банку і приватних компаній, пов'язаних з кінцевими бенефіціарами банку. Для більшості з них суд вже призначив запобіжний захід. Сам Бахматюк зараз перебуває за кордоном.

  • Пізніше, власник агрохолдингів Укрлендфармінг і Авангард, а також VAB Банку Олег Бахматюк відреагував на затримання 11 листопада і звернувся до Зеленського з пропозицією вирішити конфлікт за столом переговорів.

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
30 листопада 2019, 9:14
#
Лагуна, Дорошенко..... Пора также спросить с процентами и их акционеров в том числе.
+
0
Андрей Кул
Андрей Кул
30 листопада 2019, 10:16
#
Он был просто связующим лицом, который попал не в то время не в том месте. Лично с ним пересекался - скромный и застенчивый. Но что же поделаешь, нашему правоохранительному законодательству виднее.
+
+38
Mindent
Mindent
30 листопада 2019, 15:01
#
И его,и сестру Бахматюка кто-то вовремя предупредил 21 ноября..А 22-го объявили о роэыске и подозрении)))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися