Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 листопада 2019, 14:01

Кабмін змінив декларування міжнародних експрес-посилок

Кабінет міністрів дозволив використовувати електронну митну декларацію М-16 для оформлення товарів вартістю від 100 євро в міжнародних експрес-відправленнях. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства фінансів у Facebook.

Кабінет міністрів дозволив використовувати електронну митну декларацію М-16 для оформлення товарів вартістю від 100 євро в міжнародних експрес-відправленнях.
Фото: news.dtkt.ua

Що зміниться для громадян

  • Норма після доопрацювання програмних сервісів дозволить громадянам самостійно здійснювати (після отримання певних навичок) декларування своїх товарів без залучення митних брокерів, що заощадить кошти на митному оформленні товарів.

  • Зміниться і сама форма декларації М-16.

Читайте також:Нефьодов пропонує повернути ліміт 150 євро на посилки з-за кордону

Кабмін вніс зміни в перелік товарів, переміщення яких територією України транзитом вимагає обов'язкового надання митним органам фінансових та інших гарантій, уточнив Мінфін.

Читайте також: Як працюють нові правила розмитнення посилок

Раніше повідомлялося

  • З 1 липня 2019 року ліміт на неоподатковувану вартість товарів у міжнародних поштових відправленнях знизився до 100 євро.

  • Тобто, купуючи товари за кордоном і пересилаючи їх поштою, українці сплачують 20% ПДВ і мито, якщо вартість таких товарів перевищує 100 євро. До 1 липня ліміт становив 150 євро.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися