Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 листопада 2019, 14:30

Прогнози аналітиків: чого чекати від срібла у наступному році

Цього року срібло подорожчало на 9%. Страх настання загальносвітової кризи призвів до того, що збільшився попит на метал. На думку експертів, срібло залишатиметься бажаним активом ще довго.

Як зазначає lblv.ru, знизиться споживання металу у промислових підприємств. Більше половини використання срібла припадає саме на промсектор. Введення мит у зв'язку з торговим конфліктом між Сполученими Штатами і КНР призвело до зменшення закупівель і зниження вартості срібла та інших металів, які використовуються у промисловості.

В таких умовах вартість дорогоцінних металів підтримували: зростання попиту у автовиробників, підвищення покупок інвесторами, а також придбання срібних виробів в Індії.

В останні місяці спостерігається значне поліпшення настрою інвесторів щодо срібла. У вересні ціна металу піднялася до тримісячного максимуму – 19,65 долара за унцію. Незважаючи на те, що в кінці поточного місяця вартість металу знизилась, вона все одно виявилася вище показників початку року. З січня по листопад ціни збільшились на 9%, до 17,1 долара за унцію.

По завершенню цього року середня вартість металу буде на рівні 16,2 долара за унцію, очікують аналітики. Це на 3% вище середньої вартості срібла в минулому році. Аналітики прогнозують, що попит на метал за підсумками цього року у світі підніметься на 3-4%. В першу чергу, цьому сприятиме підвищення попиту в Індії.

Очікується, що до кінця року істотно зростуть фізичні інвестиції, а продажі монет і злитків із срібла збільшаться на 7%, піднімаючись до максимального за три роки значення. Як передає lblv.ru, експерти позитивно налаштовані щодо цін на метал у наступному році. Згідно з очікуваннями, в 2020-му середня вартість металу підніметься до 18,43 долара за унцію.

Олександр Миронов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін