Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 листопада 2019, 16:09

АМКУ розкритикував владу Києва за монополію Ощаду у проекті «Картка киянина»

Антимонопольний комітет України розкритикував Київську міськдержадміністрацію за монопольне становище Ощадбанку у соціальному проекті «Картка киянина».

Антимонопольний комітет України розкритикував Київську міськдержадміністрацію за монопольне становище Ощадбанку у соціальному проекті «Картка киянина».
Фото: biz.censor.net.ua

Чому критикують КМДА

  • В АМКУ надходили скарги від городян на розмір комісій, який бере при обслуговуванні «Картки киянина» Ощадбанк — єдиний банк, що обслуговує проект. 

  • В результаті перевірки з'ясувалося, що в 2016-2018 роках в КМДА з пропозиціями про співпрацю за проектом зверталися Укргазбанк і Приватбанк. Проте вони тривалий час не отримували відповіді від КМДА.

  • З грудня 2018 року «Картка киянина» була перейменована в «Муніципальну карту „Картка киянина“. Тоді ж обов'язки по обслуговуванню проекту і залученню партнерів були покладені на комунальне підприємство „Головний інформаційно-обчислювальний центр“. Але і після цього картку киянина продовжив обслуговувати тільки Ощадбанк.

Читайте також: Оновлена Картка киянина: що змінилося

  • На думку АМКУ, цими діями столична влада створила умови для обслуговування клієнтів тільки в одному банку, тим самим пільговики міста позбулися права обирати інший банк.

  • Комітет порекомендував КМДА та КП „Гіоц“ не допускати порушення встановлених строків розгляду таких пропозицій, передбачених законодавством.

  • Крім того, КМДА зобов'язана не допускати порушення термінів для узгодження пропозицій про залучення до проекту інших банків.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися