Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 листопада 2019, 11:10

Голова ДПС розповів деталі майбутньої податкової реформи

Стратегічне бачення податкової реформи в тому, що у людей має залишатися більше грошей. За допомогою яких підходів цього хочуть досягти, в інтерв'ю «Мінфіну» розповів голова ДПС Сергій Верланов.

Стратегічне бачення податкової реформи в тому, що у людей має залишатися більше грошей.
Фото: "Мінфін"

Які підходи до оподаткування будуть застосовувати

За словами Верланова, буде переглянута система оподаткування доходів фізичних осіб. Обговорюватимуть як розмір ставки, так і інші елементи цього податку.

З великих доходів будуть платити більше. І це, на думку глави ДПС, справедливий підхід до оподаткування.

Читайте також: Податки для ФОПів в IT підвищувати не будуть

«Також буде переглядатися адміністрування екологічного податку. І це комплексне питання, яке виходить за межі Податкового кодексу. Адже екологічне оподаткування має декілька однаково важливих аспектів – не лише фіскальний, а й економічний, соціальний. Наприклад, одна з умов — гроші повинні йти на поліпшення інфраструктури та вирішення екологічних проблем там, де такі проблеми є», — пояснив Верланов.

Читайте також: Голова ДПС розповів, як у податківців зростуть зарплати

Раніше повідомлялося

  • Уряд почне проводити податкову реформу навесні 2020 року. А оновлена податкова система набуде чинності вже з 1 січня 2021 року. Про це раніше повідомив прем'єр Олексій Гончарук.
  • Говорячи про потенційні зміни оподаткування для ФОПів, Гончарук зазначав: «Я вважаю, що систему потрібно виправляти, але починати це робити не з „маленьких“, це точно».

Повна версія інтерв'ю

Коментарі - 2

+
0
Doctor69
Doctor69
22 листопада 2019, 14:06
#
Волк рассказывает как правильно пасти овец.
+
0
farmer3000
farmer3000
22 листопада 2019, 15:21
#
Уже 28 лет  налоговая система  только добивает экономику Украины, бизнес и всё активное население. «Доналогооблажались » - скоро все украинцы выедут из Украины. А может этого они и хотят?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися