Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 листопада 2019, 10:08

ЗМІ: Екс-главу Офісу великих платників податків затримали по «справі Курченка»

19 листопада співробітники СБУ затримали в Києві екс-главу Офісу великих платників податків Держфіскальної служби Євгенія Бамбізова. Про це пише НВ з посиланням на Юрія Бутусова.

19 листопада співробітники СБУ затримали в Києві екс-главу Офісу великих платників податків Держфіскальної служби Євгенія Бамбізова.
Фото: delo.ua

Що відомо про причини затримання

«Бамбізов затриманий слідом за Гриценком, колишнім главою Укрексімбанку, і підозрюється в тому, що сприяв легалізації доходів олігарха Сергія Курченка за схемою купівлі Українського медіа-холдингу. Бамбізов був тісно пов'язаний з колишнім главою ДФС Романом Насіровим», — пише Бутусов.

Передісторія

  • 16 листопада Голову правління державного Укрексімбанку Олександра Гриценка затримали співробітники Служби безпеки України за дорученням Генпрокуратури.

  • Гриценка підозрюють у створенні злочинної організації, присвоєння майна, зловживанні службовим становищем, відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом.

Читайте також: В Укрэксімі розповіли, як буде працювати банк після затримання керівника

  • Прокурор заявила в суді, що, намагаючись забезпечити інтереси екс-глави Адміністрації президента і екс-власника UMH Бориса Ложкіна, п'ятого президента України Петра Порошенка, екс-заступник глави АП Олексія Філатова і колишнього першого віце-президента UMH Григорія Шверка, Гриценко у вересні 2014 року «вирішив використовувати свої службові повноваження, всупереч інтересам державного банку щодо звернення на його користь активів групи компаній UMH та заставного майна на суму $506 млн, тим самим приєднався до злочинної організації».

  • За словами прокурора, мова йде про один з епізодів справи про легалізацію $406 млн екс-першим віце-прем'єром Сергієм Арбузовим, екс-главою Міндоходів Олександром Клименком і бізнесменом Сергієм Курченко шляхом купівлі холдингу UMH.

Коментарі - 1

+
0
QGS
QGS
22 листопада 2019, 13:14
#
Смысл поднимать зарплату на 4000 гривень налоговикам если воруют миллиардами;)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися