Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 листопада 2019, 15:10

«Чорна смуга» для Google: приховані проблеми Stadia і проблеми Camera

На цьому тижні Google запустила довгоочікуваний стрімінговий сервіс. При цьому перші користувачі Google Stadia залишились незадоволені його роботою. Ще один негативний нюанс пов'язаний з Google Camera, вразливість якої дозволяла приховано записувати відео і аудіо. Спеціаліст lblv.com розповість докладніше про новини компанії.

Чому Stadia не сподобався оглядачам?

Першими випробували Stadia журналісти техновидань. Замість позитивних відгуків вони відзначили, що сервіс має безліч проблем, а деякі вважають, що його не варто використовувати взагалі, незважаючи на можливість запускати ігри навіть на непотужних комп'ютерах.

У стартовій лінійці Стадія представлено 22 гри, більшість з яких вже пройдені геймерами. Варто відзначити, що всі ігри платні, але вони не завантажуються, хоч вартість їх вказана з 20% знижкою. Сам доступ до сервісу обійдеться в 120 доларів. Сюди входить: контролер, USB-кабель, Chromecast Ultra, гра Destiny 2 і тримісячна підписка на Stadia Pro.

Також серйозною проблемою фахівці називають те, що деякі функції не працюють. Так, наприклад, не запускається Google Assistant, хоча для нього є спеціально призначена кнопка. Оплатити ігри поки можна лише через мобільний додаток.

Журналісти також зазначили завищене споживання трафіку. Сама гра займає набагато менше місця на жорсткому диску, ніж витрачається трафіку на її проходження.

Вердикт фахівців такий: розробникам Stadia треба буде добре попрацювати, щоб конкурувати з Майкрософт і його xCloud, Sony з удосконаленим PS Now на PlayStation 5 і Амазон, проект якого поки ще не анонсований.

Прихована камера у Вашому смартфоні

У смартфонах Google і Samsung на Андроїд була виявлена ​​вразливість, яка таємно записувала відео і аудіо.

Як стало відомо, зловмисники можуть контролювати камеру смартфона і віддалено робити фото, записувати відео, розмови і давати запит на розташування користувача. Всі ці функції здійснюються у фоновому режимі без участі власника гаджета.

Спеціальний додаток може змусити камеру фотографувати навіть при вимкненому екрані смартфона. Така проблема пов'язана з наданням дозволу до зовнішнього сховища. Також стало відомо, що під час голосового виклику може бути записана розмова двох користувачів.

Компанія Google відреагувала на ситуацію і оновила останні версії програми Camera.

Також lblv.com повідомляє, Google змінює правила розміщення політичної реклами, які ускладнять її таргетування. Кандидати не зможуть націлювати рекламу на користувачів, залежно від їх політичних поглядів. Реклама буде орієнтована лише за трьома ознаками: вік, стать і місце положення. Також у компанії будуть більш уважно відстежувати інформацію, яка може підірвати довіру людей до виборчого процесу і ввести їх в оману стосовно голосування. На цьому тижні правила почнуть діяти в Великобританії, а з початку року – в інших країнах.

Іван Зенін, фінансовий аналітик LBLV.ru

Джерело: Мінфін