Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 листопада 2019, 15:53

НБУ програв в Апеляційному суді аудитору Приватбанку PwC

Апеляційний суд відмовився виключити компанію PricewaterhouseCoopers (PwC) з реєстру аудиторських фірм, які мають право на аудиторські перевірки банків. Про це пише Finbalance.

Апеляційний суд відмовився виключити компанію PricewaterhouseCoopers (PwC) з реєстру аудиторських фірм, які мають право на аудиторські перевірки банків.
Фото: epravda.com.ua

Що відомо

29 травня 2019 року Окружний адмінсуд Києва скасував рішення Національного банку про виключення «ПрайсвотерхаусКуперс» (PwC) з реєстру аудиторських фірм, які мають право проводити аудиторські перевірки банків. Нацбанк рішення оскаржив, однак програв.

Читайте також: PwC переоцінила застави Привату

Передісторія

Нацбанк виключив ТОВ «ПрайсвотерхаусКуперс (PwC аудит)» з Реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків, 20 липня 2017 року.

Тоді в НБУ заявили, що висновки ТОВ «ПрайсвотерхаусКуперс (аудит)» не відображали реальних ризиків роботи ПАТ КБ «Приватбанк», які стали причиною визнання банку неплатоспроможним, його націоналізації та істотних витрат держави на капіталізацію.

18 квітня 2019 року ОАСК прийняв два рішення на користь екс-власника Приватбанку Ігоря Коломойського: скасував договір купівлі-продажу державою акцій банку і визнав незаконним рішення НБУ, яким було визначено перелік пов'язаних з Приватбанком осіб.

Оформити онлайн кредитну картку «Універсальна Gold» Приватбанку

16 жовтня Господарський суд Києва зупинив розгляд справи про повернення акцій Приватбанку колишнім власникам до прийняття рішення у справі.

Коментарі - 3

+
+90
Strain
Strain
20 листопада 2019, 17:25
#
А почему новость не считается важной?
Лично мое мнение - дело Приватбанка будут тянуть еще 3-4 года принимая мелкие решения в пользу господина Ко. А когда господин Зе будет на грани ухода с поста - пара судьбоносных решений от судов. И вуаля! Зе в Израиле, Ко в Израиле, а Украина как всегда в Ж.
+
0
Адам Смит
Адам Смит
21 листопада 2019, 10:25
#
100%
+
0
987
987
20 листопада 2019, 23:52
#
Нда, не стал Приват Енроном для PwC. Вот интересно, у нас популярность этого аудитора выросла или упала? У нас это дело могло только добавить клиентов такому «правильному» аудитору ))).
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися