Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 листопада 2019, 14:39

S&P підвищило кредитний рейтинг Києва

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings покращило довгострокові кредитні рейтинги Києва в іноземній і національній валютах з рівня «В-» до «В».Про це йдеться в прогнозі S&P.

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings покращило довгострокові кредитні рейтинги Києва в іноземній і національній валютах з рівня «В-» до «В».
Фото: stockworld.com.uа

Рейтинг переглянутий зі стабільним прогнозом.

За рахунок чого покращився кредитний рейтинг

Поліпшення прогнозу за рейтингами в S&P пояснюють двома чинниками.

  • Експерти агентства очікують, що, завершивши будівництво об'єктів інфраструктури наступного року, Київ повністю погасить борг перед центральним урядом, що дасть змогу скоротити прямий борг до 2021 року на 50%.

  • S&P вважають, що невизначеність щодо можливої відставки мера Віталія Кличка та дати наступних місцевих виборів не позначиться негативно на можливості української столиці виконувати свої боргові зобов'язання.

Що означає рейтинг «В»

Рейтинг «B» — найвищий можливий рейтинг для Києва, адже саме такий кредитний рейтинг має Україна. Кредитний рейтинг вказує інвесторам на рівень ризику вкладання коштів у країну, місто чи компанію. Чим вищий рейтинг (найвищі мають серію «A») — тим меншими є ризики інвестування коштів і тим нижчими є відсоткові ставки, за якими можна залучати кредити.

Читайте також: Агентство S&P підвищило кредитний рейтинг України

Раніше повідомлялося

  • Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підвищило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг України в іноземній і національній валюті з рівня «В-» до «В».

  • 6 вересня 2019 року Fitch Rating підвищило довгостроковий і короткостроковий кредитний рейтинг (IDR) України в іноземній і національній валюті з B — до B, і поліпшило прогноз зі стабільного на позитивний.

  • В березні 2019 року Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings, як і в листопаді 2018 року, підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента («РДЕ») України на рівні «B-» зі стабільним прогнозом.

Коментарі - 3

+
+44
vlad9486
vlad9486
18 листопада 2019, 14:59
#
«6 сентября 2019 года Fitch Rating повысило долгосрочный и краткосрочный кредитный рейтинг (IDR) Украины в иностранной и национальной валюте с B — до B, и улучшило прогноз со стабильного на позитивный.»

Что они там понимают в этом своем Fitch Rating. Местные анонимные эксперты говорят что пирамида и пружина, значит пирамида и пружина :)
+
0
Lamo
Lamo
18 листопада 2019, 16:58
#
Местные, стыдно сказать, эксперты покупают доллар на максимуме, а потом весь год ждут курса 40, ну или хотя бы 28...
+
0
Strain
Strain
19 листопада 2019, 16:36
#
Я вам скажу так, что за те годы пока я сидел на этом форуме и читал прогнозы от «Fitch» пришел к выводу что их прогнозы вообще не бывает актуальными.
Прогнозы точны когда страна 5-10 лет стабильная.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися