Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 листопада 2019, 16:10

Світовий банк затвердив кредитну угоду з Укргазбанком

Міжнародна фінансова корпорація (IFC), яка входить до групи Світового банку, затвердив кредитну угоду українському державному Укргазбанку. Це дозволить СБ отримати частку акцій Укргазбанку. Відповідне рішення IFC прийняла 11 листопада, повідомляє hromadske.

Міжнародна фінансова корпорація (IFC), яка входить до групи Світового банку, затвердив кредитну угоду українському державному Укргазбанку.
Фото: glavcom.ua

Що це значить

У межах угоди IFC надасть Укргазбанку кредит на 30 мільйонів євро терміном на 5 років. Погасити кредит можна буде за рахунок передачі акцій Укргазбанку.

Загальна частка акцій, яку може отримати Світовий банк, складе 20%.

Напередодні в Нацбанку повідомляли, що Світовий банк увійде в капітал Укргазбанку найближчим часом.

«Це буде перша угода і перший реалізований крок щодо того, як держава скорочує свою частку в банківському секторі», — зазначала перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Оформити депозит у держбанку

Раніше повідомлялося

  • У вересні 2019 року стало відомо, що IFC може отримати близько 20% акцій Укргазбанку в межах кредитної угоди на 30 мільйонів євро.
  • Укргазбанк на 94,9% належить державі. Зараз він спеціалізується переважно на кредитуванні проектів з відновлюваної енергетики.

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) — це міжнародна фінансова організація, що входить у групу Світового банку. Корпорація використовує капітал і експертні поради для розвитку ринків країн, що розвиваються. У 2017 році обсяг довгострокових інвестицій МФК досяг $19,3 млрд.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися