Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 листопада 2019, 11:40

Аналітика на 15.11.2019. Інвестори чіпляються за соломинку

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, на Уолл-стріт індекс S&P в четвер обновив рекордний максимум, хоча і набрав за підсумками сесії символічні 0,08%, тоді як Dow Jones і Nasdaq Composite знизився на 0,01% і 0,04% відповідно. В Азії настрої гравців покращилися, і все завдяки сприятливим новинам з торгового фронту. Економічний радник Білого дому Леррі Кудлоу вказав на прогрес у торгових переговорах і швидке підписання проміжної операції, хоча також зазначив, що поки Трамп готовий її підписати. При цьому оптимізм гравців трохи стримав ефект від вчорашньої слабкої статистики з Китаю, яка підтвердила негативний вплив торгового конфлікту на економіку.

На цьому тлі японський Nikkei 225 подорожчав на 0,70%, китайський Shanghai Composite тим часом просів на 0,64%, південнокорейський Kospi підріс на 1,07%, гонконгський Hang Seng піднявся на 0,14% і завершує тиждень з найгіршими за останні чотири місяці результатами через те, що загострилися протести. Австралійський S&P/ASX 200 піднявся на 0,87%. Європейські ф'ючерси торгуються з підвищенням на 0,4-0,6%, і ризикові настрої продовжують поліпшуватися. Питання в тому, наскільки вистачить запалу інвесторів, особливо враховуючи наближення вихідних.

На валютному ринку попит на долар згас разом з поверненням попиту на високоприбуткові активи. Так, євро відскочив від мінімумів в районі 1.0990 і розташувався в районі 1.1020, хоча імпульс відновлення не отримує розвитку, що говорить про настороженість гравців, особливо напередодні виходу даних по інфляції в єврозоні і роздрібних продажах в США. Незважаючи на поточний відкат, знижувальні ризики для євро зберігаються, як і загроза повернення під ключову позначку 1.10.

Тим часом долар/ієна розвернулася і пішла в зростання після п'яти днів падіння поспіль. Вчора пара намацала локальний мінімум в районі 108.23 і тепер тестує зону 108.60, відіграючи поліпшення ставлення інвесторів до ризику. Але враховуючи, що оптимізм виглядає слабким і може розвіятися в будь-який момент, ставити на подальше зростання котирувань передчасно, тим більше, що з технічної точки зору картина залишається ведмежою, поки ціна знаходиться під 200-денною ковзною середньою.

Ціни на нафту скромно підростають після вчорашнього зниження, яке також носило стриманий характер. Brent тримається над рівнем 62 долара за барель, але відчуває труднощі з розвитком бичачого імпульсу, що пояснюється вчорашньої статистикою з США. Звіт Міненерго показав, що запаси сирої нафти в країні минулого тижня виросли на 2,2 млн барелів, а видобуток збільшився відразу на 200 тис. барелів на добу, до нового рекорду в обсязі 12,8 млн барелів на добу. Негатив від цього звіту обмежили оптимістичні коментарі Кудлоу, але цього недостатньо, щоб запустити більш виразний підйом котирувань.

Що стосується економічних подій, сьогодні до публікації заявлені дані по інфляції і торговельного балансу в єврозоні, тоді як США публікують роздрібні продажі, ціни на імпорт і експорт, промвиробництво і товарні запаси.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися