Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 листопада 2019, 18:43

Ідея Банк посів 12 позицію в ТОП-20 найнадійніших банків України за версією журналу «Новое Время»

Ідея Банк шостий рік поспіль входить до рейтингу ТОП-20 найнадійніших банків України за версією видання Новое Время, посівши серед усіх працюючих в Україні банків 12-ту позицію.

Видання зазначає, що традиційно для останніх років найнадійнішими є банки з іноземним капіталом. У рейтингу їх 15, ще чотири банки представляють держсектор і один комерційний банк з українським капіталом.

Рейтинг складений на підставі дослідження інвестиційної компанії Dragon Capital. При складанні рейтингу враховувалися такі показники:

  • Достатність капіталу відображає запас власного капталу для покриття можливих втрат від діяльності.
  • Ліквідність показує співвідношення ліквідних активів банку до суми, необхідної для покриття підвищеного відтоку коштів з банку протягом 30 днів. Відображає рівень стійкості банку до короткострокових шоків ліквідності — характерному для кризових періодів явищу, коли відбувається значний відтік коштів вкладників.
  • Довіра вкладників відображає динаміку депозитів населення в поточному році.
  • Підтримка акціонерів — приналежність до надійної бізнес-групи (або держсектору) істотно підвищує шанси додаткового фінансування у разі кризових ситуацій.
  • Прибутковість банку включає рентабельність капіталу, тобто перевищення доходів банку над витратами в розрахунку на вкладений капітал.
  • Якість активів відображає частку проблемних активів у портфелі банку.
  • Якісні показники — прозорість діяльності банку, збалансованість ризик-менеджменту, репутація.

Ідея Банк входить в цей рейтинг уже впродовж 6 років, його позиції від року до року — у другій десятці. У той же час, кілька разів банк займав 6 і 7 позиції.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися