Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 листопада 2019, 8:30

Мінсоц обіцяє зберегти виплати при народженні дитини

В Кабміні прийнято рішення про збереження нинішнього механізму надання матеріальної допомоги при народженні дітей. Про це на своїй сторінці у Facebook написала міністр соціальної політики Юлія Соколовська.

В Кабміні прийнято рішення про збереження нинішнього механізму надання матеріальної допомоги при народженні дітей.
Фото: ubr.ua

Що хотів уряд

  • Уряд планував змінити підхід до соціальних виплат.

Зокрема, це передбачено у законопроекті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», яким Міністерство соціальної політики повинно було б відв'язати понад 150 виплат від прожиткового мінімуму - «щоб допомогти тим, хто цього дійсно потребує: малозабезпеченим сім'ям та пенсіонерам».

Читайте також: В Мінсоцполітики пропонують не прив'язувати соцвиплати до прожиткового мінімуму

  • Однією з пропозицій було введення адресної програми при народженні, яка виплачується лише тим сім'ям, чий середньомісячний дохід на особу не перевищує 15% від розміру виплат (фактично це близько 6 тис. гривень - оскільки допомога при народженні дитини становить близько 41 тис. гривень).

Читайте також: Прожитковий мінімум: Що обіцяє бюджет-2020

«Втім, після консультацій з органами влади та обговорення з громадськістю, прийнято рішення про збереження нинішнього механізму надання допомоги при народженні дітей», - написала міністр.

Нагадаємо, міністерство фінансів планує вдвічі збільшити закладений в проекті держбюджету прожитковий мінімум.

Коментарі - 3

+
+22
ZRM
ZRM
5 листопада 2019, 9:57
#
Нова влада аналогічна, старій. Коли замість того, щоб збільшити виплату при народженні, кажуть - а могли ж зменшити, а не зменшили, от вам і досягнення, «покращення» в стилі попередньої влади. Рейтинг мінус 20% тільки за це.  Епоха бідності продовжується... на жаль.
+
+65
Andrey M
Andrey M
5 листопада 2019, 14:00
#
«Одним из предложений было введение адресной программы при рождении, которая выплачивается только тем семьям, чей среднемесячный доход на человека не превышает 15% от размера выплат (фактически это около 6 тыс. гривен — поскольку помощь при рождении ребенка составляет около 41 тыс. гривен).» — вірно, нехай неосвідчені без роботи розмножуються і оновлюють генофонд нації… А ще циганам це буде непоганий стимул побільше дітей народжувати.
Невже розуму нема і депутати не бачать, що таким чином з одного боку вони стимулюють робити бізнес на народженні дітей некваліфіковані, неосвідчені та маргінальні верстви населення, при цьому активну молодь з освітою та роботою фінансово не підтримуючи при народженні дітей?!
+
0
BobKickass
BobKickass
5 листопада 2019, 22:25
#
А как насчет для начала назвать вещи своими именами? Наконец то обьявить на всю страну что государство не в состоянии выплачивать «Допомогу по догляду за дитиною до досягнення 3-річного віку» а вместо нее платится половина «Одноразової допомоги в зв'язку з народженням дитини» которая Одноразовая но не совсем…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися