Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 листопада 2019, 18:45

НБУ визнав Дениса Горбуненка фактичним контролером банку Січ

Національний банк визнав вирішальний вплив Дениса Горбуненка на діяльність АТ «Банк Січ» (далі – банк) та визнав його власником істотної участі в банку незалежно від формального володіння. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Хто прийняв рішення

Відповідне рішення 30 жовтня прийняв Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем. 

Що відомо 

Як зазначають у Нацбанку, Денис Горбуненко формально не володіє акціями банку. Однак є обґрунтовані підстави вважати, що він чинить вирішальний вплив на його управління та діяльність.

Він має можливість впливати на формування складу органів управління банку та визначає його основні напрямки діяльності.

Усупереч вимогам законодавства, Денис Горбуненко не подав Національному банку пакет документів для погодження набуття істотної участі в установленому законом порядку.

У зв’язку з цим Національний банк застосував своє право визнати особу власником істотної участі в банку.

 Оформити депозит в банку Січ з бонусом від «Мінфіну»

Оскільки володіння істотною участю в банку без отримання погодження Нацбанку не допускається, Нацбанк може застосувати заходи впливу.

Якщо порушення не усунуть, Національний банк може визнати структуру банку непрозорою.

Що відомо про Горбуненка і структуру банку

  • Фактичними акціонерами АТ «Банк Січ» є Олег Баланда з часткою 55,615% акцій, Валерій Роздорожний – 31,016%, Андрій Мельник – 9,6257% та Олег Губанов із часткою 3,7433% акцій.
  • Денис Горбуненко — відомий український банкір та фінансист. До своєї кар'єри фінансистом він займав різні керівні посади у банківській сфері, зокрема посаду генерального директора Родовід Банку.

  • У 2008 році мажоритарний акціонер Родовід Банку оголосив про продаж контрольного пакета акцій компанії Istil Group, що належить Мухаммеду Захуру. Горбуненко не погодився з рішенням і 13 січня 2009 року подав у відставку з поста гендиректора Родовід Банку, щоб зосередитися на власних інвестиційних проектах.

Коментарі - 1

+
0
Apollo17
Apollo17
4 листопада 2019, 8:24
#
Прикольно....
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися