Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 листопада 2019, 13:00

НБУ змінив зовнішнього аудитора

Незалежний аудит річної фінансової звітності Нацбанку за міжнародними стандартами протягом наступних 5 років буде проводити ТОВ «Ернст енд Янг Аудиторські послуги». Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Незалежний аудит річної фінансової звітності Нацбанку за міжнародними стандартами протягом наступних 5 років буде проводити ТОВ «Ернст енд Янг Аудиторські послуги».
Фото: flickr.com

Що відомо про зміну компанії

  • Компанія стала переможцем тендеру і затверджена радою Нацбанку минулого тижня.

«Зовнішній аудит є одним з елементів контролю за діяльністю Нацбанку, а річна фінансова звітність на практиці забезпечує прозорість і підзвітність НБУ як державної установи», — йдеться в повідомленні.

Передісторія

  • У Нацбанку вже співпрацювали з «Ернст енд Янг Аудиторські послуги»: фірма підтверджувала фінансову звітність НБУ за 2011-2013 роки, в період, коли регулятор перейшов на повне застосування міжнародних стандартів фінансової звітності (в 2012 році).

Читайте також: Незалежні експерти підтвердили внутрішній аудит Нацбанку

  • Попередні п'ять років аудит річної фінансової звітності здійснювало ЗАТ «Делойт енд Туш ЮСК».

ТОВ «Ернст енд Янг Аудиторські послуги» входить в глобальну мережу фірм Ernst&Young. Компанії мережі підтверджують звітність близько 20 центральних банків світу. Ernst & Young входить до Великої четвірки аудиторських компаній — чотирьох найбільших в світі компаній, що надають аудиторські та консалтингові послуги.

Читайте також: Голова Нацбанку Смолій отримав міжнародну нагороду (фото)

Нагадаємо, раніше Національний банк отримав найвищу серед можливих оцінку якості внутрішнього аудиту – 5.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися