Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 жовтня 2019, 13:13

Нефьодов: «Сірі» імпортери вже починають працювати легально

Трансформація митниці вже почалася. У низці секторів обсяги імпорту почали істотно зростати. Про це заявив голова Державної митної служби Максим Нефьодов на форумі Attractive Ukraine.

Трансформація митниці уже почалась.
Фото: Мінфін

«Всього за три тижні, коли бізнес отримав рівні правила гри ми заробили додатково $1 млн. Наприклад, у сфері імпорту автозапчастин, які раніше завозилися „в сіру“ і почали завозити легально», — зазначив він.

Він додав, що сірий імпорт передбачає проходження товарів через митницю за підробленими документами або за заниженою митною вартістю. «Це дозволяє заощадити всього 10-15% вартості товару, адже при нелегальному ввезені товару контрабандистам доводиться нести високі і часто не прогнозовані витрати. І саме сектор сірого імпорту ми різними методами виводимо в легальну сферу», — заявив він.

Читайте також: Митниця запустить е-реєстр отримувачів гуманітарної допомоги

Складніша ситуація з чорним імпортом, який взагалі завозиться в Україну повз митниці. «Це перевезення в автобусах без декларування, в танкерах, які вивантажуються не на митниці, це провезення товарів через «зеленку». Як правило, особи, які цим займаються взагалі не мають ніякого юридичного статусу. Це навіть не ФОПи, хоча обсяги їх торгівлі сягають мільйонів доларів», — заявив чиновник.

Плани митниці на найближчий рік

  • Кадрова реформа є одним з пріоритетів на митниці.

«Питання не тільки в корупції, але і тут ми плануємо звільнити 500 керівників митниці та зменшити кількість регіональних митниць. В цілому ж, ми плануємо професійно підійти до питання кваліфікації і зрозуміти, на яких посадах нам потрібні висококваліфіковані працівники, а де можуть працювати люди без вищої освіти, як це практикується в Європі», — уточнив Нефьодов.

Читайте також: Нефьодов розповів, коли запрацює електронна митниця

  • Поліпшення інфраструктури митниці дозволить знизити ризик людського фактора.

«Сканери, які перевіряють товар дозволяють нам отримати підтвердження того, що за вантаж насправді ввозиться. І 5 з них почнуть працювати вже в цьому році», — пояснив глава митної служби.

  • В цілому за півтора року планується повністю переоснастити 15 пунктів пропуску.

«На наступний рік бюджетом передбачено 0,5 млрд грн на інфраструктурне оснащення митниці. За півтора року ми плануємо вкласти 1,5 млрд грн і запустити прозорий і швидкий процес оформлення на митних 15 пропускних пунктах»,- підсумував Нефьодов.

Нагадаємо, 5 липня Кабінет міністрів звільнив Максима Нефьодова з посади заступника міністра економічного розвитку і торгівлі та призначив головою Державної митної служби.

Коментарі - 12

+
+41
bonv
bonv
31 жовтня 2019, 13:16
#
За первые месяцы при Нефедове на таможне выросла коррупция и уменьшились поступления на 15 млрд грн — «Гроші»
https://antikor.com.ua/articles/336699-za_pervye_mesjatsy_pri_nefedove_na_tamohne_vyrosla_korruptsija_i_umenjshilisj_postuplenija_na_15_mlrd_grn__groshi
+
+35
Ольга Демьянчук
Ольга Демьянчук
31 жовтня 2019, 13:44
#
Родина голови митниці Нефьодова займається імпортом авто!!!! А отже тими ж запчастинами))))))))
+
+95
AleksandrBank
AleksandrBank
31 жовтня 2019, 13:49
#
«Всего за три недели, когда бизнес получил равные правила игры, мы заработали дополнительно $1 млн» - смешно такие цифры называть, Один пункт пропуска в день на границе больше на руки получает от схем.
+
0
bonv
bonv
31 жовтня 2019, 14:00
#
5-10 млрд баксів за рік.. Очолили.
+
+11
laa1999
laa1999
31 жовтня 2019, 14:06
#
Это Порошенко ,сообщил, Вам ,лично, сколько зарабатывал? Не любля ля-ля-ля
+
0
bonv
bonv
31 жовтня 2019, 14:09
#
До України щорічно завозять контрабанди на $10 мільярдів — експерти
Нова влада вже освоїла потоки — раз до бюджету менше надходжень…
Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/economics/finance/10711230-do-ukrajini-shchorichno-zavozyat-kontrabandi-na-10-milyardiv-eksperti.html
+
0
bonv
bonv
31 жовтня 2019, 14:10
#
До бюджету України з боку митниці стало надходити менше грошей, ніж раніше і чим було заплановано після призначення главою ГТС Максима Нефьодова.
Про це йдеться в сюжеті програми «Гроші». Відзначається, що митниця може приносити щорічно 5 мільярдів доларів, якщо зламати всі корупційні схеми на кордоні.
«Корупції навіть більше: такі висновки можна зробити, спираючись на дані ради бізнес-омбудсменів України. В цю незалежну структуру протягом трьох місяців, коли митницею керує Нефьодов, від підприємців надійшло на 42% більше скарг про проблемну роботі митниці, ніж в минулому кварталі»...
+
0
bolex
bolex
31 жовтня 2019, 14:32
#
Не любишь - не ля-ля-ля-кай.
+
0
allexpl
allexpl
31 жовтня 2019, 14:02
#
Да уж, этот дровосек сразу недоверие вызывал ...
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
31 жовтня 2019, 14:24
#
Очередной бред от Максимки! Не даром, еще до победы в конкурсе его поздравлял Порошенко! Верный выкормыш Гройсмана — Кубива! Да и цель у него одна — сохранить и контролировать старые потоки!
Его вчера «порвали» на комитете в ВР вот он сегодня новые сказки придумывает!
+
0
bolex
bolex
31 жовтня 2019, 14:33
#
Вы совершенно правы! Молодая команда квартальных намного лучше. Каждый депутат и министр лично создает не менее трех рабочих мест для проституток и наркодилеров.
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
31 жовтня 2019, 14:44
#
А назовите мне «новых» министров? Как то я вижу только старые лица.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися