Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 жовтня 2019, 19:01

Приватбанк подав у суд на слідчих ДБР

Приватбанк подав до Печерського районного суду Києва клопотання про встановлення процесуального строку для розслідування ДБР кримінального провадження щодо умисного невиконання банком рішення суду. Про це повідомили в прес-службі Приватбанку.

Приватбанк подав до Печерського районного суду Києва клопотання про встановлення процесуального строку для розслідування ДБР кримінального провадження щодо умисного невиконання банком рішення суду.
Фото: finbalance.com.ua

Як відзначають у банку, це рішення діяло вісім днів і було скасовано тим же судом як винесене передчасно.

Передісторія

У Приватбанку 21 жовтня дізналися з реєстру судових рішень про рішення Печерського районного суду Києва надати доступ слідчим ДБР до конфіденційних і захищених адвокатською таємницею договорів та документів, які стосуються співпраці Приватбанку з іноземними юридичними радниками.

Зокрема, з компанією Hogan Lovells International LLP, яка представляє Приватбанк в судовому процесі у Високому суді Англії проти екс-власників, і компаніями Alixpartners Services UK LLP та Kroll Associates U. K. Ltd.

Підставою для порушення ДБР кримінального провадження стало звернення в серпні 2019 року колишнього народного депутата, р-на Дубініна, про нібито невиконання банком рішення суду.

Читайте також: Чистий прибуток Приватбанку перевищив 27 мільярдів

Раніше повідомлялося

15 жовтня Апеляційний суд Англії та Уельсу виніс рішення, яким підтвердив, що англійські суди мають юрисдикцію розглядати позов Приватбанку до його колишніх власників про шахрайство. Загальна сума позову з урахуванням відсотків становить близько $3 млрд.

27 серпня Національне антикорупційне бюро (НАБУ) зажадало від Приватбанку через суд документи про співпрацю з юридичними радниками і консультантами. Підставою для слідчих дій НАБУ стали заяви від депутатів Ради минулого скликання Олександра Дубініна і Віталія Купрія, яких пов'язують з колишніми власниками банку. Провадження за їхніми скаргами були зупинені в 2017 році, але відновлені влітку 2019 року.

Оформити кредитку «Універсальна Gold» Приватбанку

11 вересня в трьох відділеннях Приватбанку, включаючи головний офіс в Дніпрі, пройшли обшуки зі спецназом поліції.

25 вересня Печерський райсуд Києва дав доступ ДБР до договорів НБУ та Приватбанку з агентством Kroll.

Раніше Kroll підтвердила, що фінустанова до її націоналізації була об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків щонайменше на $5,5 млрд. Ігор Коломойський називає ці звинувачення «фейком».

Коментарі - 1

+
+21
AleksandrBank
AleksandrBank
31 жовтня 2019, 9:01
#
Печерский районный суд - судовая реформа прошла, незаконные решения остались.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися