Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 жовтня 2019, 15:30

Подвійне оподаткування: Україна ратифікувала зміни з трьома країнами

Україна ратифікувала зміни щодо усунення подвійного оподаткування з Великобританією, Кіпром та Малайзією. Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів на сторінці у Facebook.

Україна ратифікувала зміни щодо усунення подвійного оподаткування з Великобританією, Кіпром та Малайзією.
Фото: ukrinform.ua

Про ратифікацію з Кіпром

  • ВР ратифікувала угоду з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи. Відповідне рішення підтримали 316 народних депутатів.

Про ратифікацію з Малайзією

  • Парламент в цілому ухвалив законопроєкт №0002 «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Малайзії про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та Протоколу до неї». За нього проголосували 333 народних депутати.

Про ратифікацію з Великобританією

  • Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №0006 про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії про усунення подвійного оподаткування та запобігання ухиляння від сплати податків. Проєкт закону підтримали 323 народних депутати.

Протокол зі Сполученим Королівством Великої Британії та Північною Ірландією передбачає:

  • оподаткування дивідендів за ставкою 5% — якщо фактичним власником дивідендів є компанія, яка володіє безпосередньо менше 20% капіталу компанії, що сплачує дивіденди і підвищена ставка з 10% до 15% — у всіх інших випадках; 

  • збільшений розмір ставки оподаткування відсотків — з 0% до 5%;

  • збільшений розмір ставки оподаткування роялті — з 0% до 5%.

Читайте також: Мінфін запропонував подвійне оподатковування з низкою «офшорних» країн

Що значить подвійне оподаткування

Подвійне оподаткування — оподаткування одного об'єкта податку окремого платника податків одним і тим же (аналогічним) податком за один і той же проміжок часу або оподаткування у різних осіб однієї і тієї ж податкової бази зіставними податками.

Що відомо

  • 6 вересня 2019 року Кабінет міністрів підтримав уникнення подвійного оподаткування з п'ятьма країнами.

  • Зараз між Україною та іншими державами діє 70 угод про уникнення подвійного оподаткування.

  • Україна з 1 грудня 2019 року стане 31-ю країною, де почне застосовуватися Конвенція MLI в рамках виконання плану BEPS.

  • Завдяки Конвенції, Україна зможе внести необхідні зміни в більшості договорів з іншими державами про подвійне оподаткування.

  • Це дозволить зменшити переміщення українського капіталу у юрисдикції з низьким рівнем оподаткування з метою мінімізації податкових зобов'язань.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися