Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 жовтня 2019, 11:55

ФГВФО продовжив ліквідацію двох банків

Дирекція Фонду гарантування вкладів фізосіб прийняла рішення від 24 жовтня 2019 року про продовження ліквідації Радикал Банку та Інтеграл-Банку строком на один рік. Про це йдеться у повідомленні Фонду.

Дирекція Фонду гарантування вкладів фізосіб прийняла рішення від 24 жовтня 2019 року про продовження ліквідації Радикал Банку та Інтеграл Банку строком на один рік.
Фото: mind.ua

Строки ліквідації

  • Процедуру ліквідації Радикал Банку продовжили з 10 листопада 2019 року до 9 листопада 2020 року включно. Також продовжено повноваження ліквідатора банку Анни Савельєвої.

  • Процедуру ліквідації Інтеграл Банку продовжили строком на один рік з 27 листопада 2019 року до 26 листопада 2020 року включно. Також продовжено повноваження ліквідатора банку Олега Андронова.

Що відомо про Радикал Банк

  • За даними журналістів YanukovychLeaks, Радикал Банк був пов'язаний з колишнім президентом Януковичем.

  • Банк працював з 2010 року і входив до групи невеликих фінустанов за обсягом активів. За даними НБУ, ключовими власниками банку були Максим Шпак та Анрі Веремійченко, яким належали 71% банку через «Промислову інноваційну компанію.

  • У 2010 році Радикал разом з іншим банком, який пов'язували з „сім'єю“ Януковича — Укрбізнесбанком — був задіяний в сумнівних контрактах на суму понад 1,6 млрд грн.

  • Восени 2013 року Радикал почав обслуговувати співробітників „Танталіту“ — компанії, у власності якої знаходилось „Межигір'я“. Крім того, низка акціонерів і посадових осіб банку виявилися пов'язаними з групою межигірських фірм.

  • 9 листопада 2015 року НБУ прийняв рішення про ліквідацію банку.

Що відомо про Інтеграл-Банк

  • 26 листопада 2015 року Національний банк вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати Інтеграл-Банк.

  • Інтеграл-Банк був визнаний проблемним в серпні 2015 року через невиконання банком своїх зобов'язань перед вкладниками і кредиторами.

 Обрати найкращий банківський вклад

  • Після віднесення Інтеграл-Банку до категорії проблемних були встановлені факти невідображення їм бухгалтерського обліку документів клієнтів, які не виконані у встановлений законодавством термін.

  • Також погіршилися фінансові показники діяльності банку. Через відсутність грошей банк не виконував своєчасно і в повному обсязі законні вимоги вкладників та інших кредиторів.

Джерело: http://www.fg.gov.ua/not-paying/liquidation/130-pat-radykal-bank/45290-prodovzheno-strok-zdiisnennia-protsedury-likvidatsii-pat-radykal-bank-2

Коментарі - 1

+
0
VitavitaD
VitavitaD
29 жовтня 2019, 14:14
#
76 було, мінус 2. Наприклад, в Канаді 40 банків, залишилось всього то 34...)))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися