Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 жовтня 2019, 15:24

МВС відкрило доступ до реєстру свідоцтв про реєстрацію авто

В МВС України відкрили доступ до Реєстру свідоцтв про реєстрацію авто. Автомобілісти можуть перевірити, чи дійсний техпаспорт, наприклад, при купівлі того чи іншого автомобіля. Про це пише ubr.ua.

В МВС України відкрили доступ до Реєстру свідоцтв про реєстрацію авто.
Фото: korupciya.com

В базі доступні лише техпаспорта, видані з 2013 року.

Кожен рік поліція виявляє кілька тисяч автомобілів з підробленими документами або перебитими VIN-кодами. Фактично таких автомобілів, звичайно ж, більше. За оцінками експертів, майже кожна 10 машина потенційно може їздити за підробленими документами.

Часто власники транспортних засобів можуть навіть не здогадуватися про наявність «липових» документів. Вони дізнаються про це тільки вже при переоформленні автомобіля в МРЕВ.

«При цьому на дорогах зустрічаються як професійні підробки, так і відверта халтура, за яким автомобілі ні в одній базі даних авто не значаться», — кажуть в ЮК «Дорожній адвокат».

Читайте також: Автомобільний секонд-хенд. Що купують українці

Бувають випадки, коли номерний знак автомобіля і техпаспорт збігаються, але номер кузова інший. Але нерідко під дані техпаспорта перебивають і номер кузова. Під одними документами цілком можуть їздити кілька автомобілів.

У зв'язку зі збільшеними штрафами за порушення правил ввезення авто в Україну, горезвісні евробляхи цілком можуть поповнити ряди таких «двійників», кажуть юристи.

Читайте також: Які електромобілі обирають українці (рейтинг)

«Кількість автомобілів з підробленими документами на ринку може вирости як ніколи. Такі автомобілі з обліку не знімаються і не ставляться, так як при цих операціях здійснюється експертиза автомобіля. Придбання такого автомобіля проходить, як правило, за дорученням чи на розписці», — розповіли в ЮК «Дорожній адвокат».

 Обрати вигідний кредит на авто

Коментарі - 5

+
0
petrizroshen
petrizroshen
27 жовтня 2019, 7:39
#
Хм чегоже так много леваков… может потомучто в стоимости корыта стоимости железа нету, только документы бабла стоят, при себестоимости железяки 1.5килобаксов растаможка стоит 3 килобакса. но в килобаксах считать нехорошо, давайте в зарплатах посчитаем, сколько украинцу нужно горбатится на корыто с ровными доками и европейцу.
+
0
yarg
yarg
27 жовтня 2019, 13:34
#
«сколько украинцу нужно горбатится на корыто с ровными доками и европейцу.»

Ну посчитаем. Таксист Boltа зарабатывает в среднем 80000 гривен в месяц. это 2600 евро. Средний европеец (итальянец, румына с его 400 евро в месяц не беру) — 1600-1700.
Считаем дальше?
+
0
nepodarok
nepodarok
27 жовтня 2019, 18:28
#
Вы таксист «Bolta»?
+
0
yarg
yarg
27 жовтня 2019, 19:01
#
Нет. я шмуценмейстер. оказываю таксистам услуги шмуценмейсинга. Очень востребованная тема.
+
0
Captain  Cisco
Captain Cisco
28 жовтня 2019, 9:15
#
Если вы пересчитаете стоимость «корыта» по стоимости новых запчастей-все будет далеко не так однозначно. Поэтому если кто-то покупает польский тазик даже приличного вида,но с пробегом в 500-700 тыс.км,то надо понимать,что ресурса там нет и очень многое регулярно придется менять. Хотя конечно любители таких машин и запчасти покупают с разборки таких же машин,но это экономия на безопасности,причем не только своей,но и окружающих. На что любителям автохлама разумеется плевать. Бонусом идёт высокая вероятность отказа в любую минуту. Например,зимой в поле при -30 это может иметь очень серьёзные серьёзные последствия.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися