Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 жовтня 2019, 15:24

АМКУ дозволив азербайджанському оператору купити Vodafone Ukraine

Антимонопольний комітет України дозволив азербайджанській компанії Bakcell купити телеком-оператора Vodafone Ukraine. Про це зазначається в повідомленні АМКУ.

Офіційно від АМКУ

  • Антимонопольний комітет надав дозвіл ТОВ Bakcell (Баку, Азербайджан) на опосередковане придбання акцій компанії Preludium B. V. (м. Амстердам, Нідерланди), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії.

  • Це дозволить азербайджанській компанії придбати опосередкований контроль над українським мобільним оператором, відомим під брендом Vodafone.

Передісторія

  • Українським Vodafone зацікавилися інвестори з Азербайджану — була інформація, що до української компанії прицінюється інший гравець з Азербайджану — Azercell. У Azercell пізніше цю інформацію спростовували.

Читайте також: Азербайджанська компанія готується купити «Vodafone Україна» — ЗМІ

  • Компанія Bakcell — оператор мобільного зв'язку та провідний провайдер мобільного інтернету в Азербайджані. Вона була заснована в 1994 році і була спільним підприємством уряду і приватної ізраїльської компанії GTIB.

  • Vodafone Ukraine обслуговує 19,7 млн ​​абонентів. Чистий прибуток компанії в 2018 році становив 1,8 млрд грн, дохід — 12,8 млрд грн.

  • Компанія входить до групи МТС, в якій мажоритарним акціонером є бізнесмен Володимир Євтушенко.

Коментарі - 3

+
0
kingcity
kingcity
24 жовтня 2019, 16:17
#
Це вже який раз її продають...
+
0
Takida
Takida
25 жовтня 2019, 9:13
#
А что,более цивилизованных покупателей не нашлось? Следующий покупатель будет из Сомали.
+
0
QGS
QGS
25 жовтня 2019, 14:50
#
Если честно до сих пор называю МТС;)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися