Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 жовтня 2019, 15:30

Прибуток компанії Tesla здивував аналітиків

У третьому квартальному періоді виробник електрокарів і сонячних батарей отримав прибуток, що став несподіванкою для аналітиків.

Як повідомляє lblv.com, у звітному періоді чистий прибуток компанії Tesla склав 143 мільйони доларів, що в розрахунку на акцію становить 0,8 долара. Роком раніше показники були на порядок вище: прибуток 311 мільйонів доларів, у розрахунку на акцію – 1,82 долара.

Показник виручки знизився на 8%, склавши 6,303 мільярда доларів, порівняно з минулорічним – 6,824 мільярда доларів. Аналітики очікували, що компанія отримає збиток на рівні 0,46 долара за акцію при виручці 6,43 мільярда доларів.

Керівництво компанії відзначило, що Tesla залишиться прибутковою, але виробництво нових продуктів може вплинути на рентабельність. Ілон Маск заявив в своєму виступі, що йому вдалося досягти контролю над витратами, а показник операційних витрат знаходиться на мінімальному рівні з початку виробництва Model 3.

У ЗМІ з'явилася інформація про те, що на новому заводі в КНР запустили тестове виробництво компактного варіанту Model 3, а випуск Model Y відбудеться раніше запланованого – вже наступного літа.

У поточному році Tesla планує поставити на ринок 360 тисяч машин, що перевищить минулорічний результат на 45%. У третьому кварталі компанія відправила дилерам 97 тисяч електрокарів, порівняно з 95,2 тисячі авто в попередньому квартальному періоді.

На додаткових торгах середи котирування акцій Тесла піднялися більше, ніж на 20%. З січня капіталізація компанії знизилася на 23%, зазначає lblv.com.

Володимир Кравченко, фінансовий аналітик LBLV.ru

Джерело: Мінфін