Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 жовтня 2019, 14:57

Коломойський про пісні, інвестклімат та топ-чиновників

Олігарх Ігор Коломойський прокоментував номер з програми «Вечірній квартал» про спалений будинок Валерії Гонтарєвої.

Олігарх Ігор Коломойський прокоментував номер з програми «Вечірній квартал» про спалений будинок Валерії Гонтарєвої.
Фото: ukranews.com

Номер був показаний в ефірі телеканалу «1+1», де вийшла програма «Квартал 95» (з нею можна ознайомитися на YouTube-каналі «Кварталу 95»). Гуморист Євген Кошовий у супроводі співачок Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Григорія Верьовки виконали пісню про спалений будинок колишньої глави Нацбанку Валерії Гонтарєвої.

Жарти викликали неоднозначну реакцію суспільства та представників влади.

«Вибачте, Валерія Олексіївна, мені соромно за Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки», — написав у Facebook міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський.

В тому, що цей номер підриває імідж України в очах зовнішніх інвесторів, переконаний міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов. «На думку зовнішніх спостерігачів, Гонтарєва знаходиться під тиском Коломойського за рішення щодо Приватбанку. Також вони не розуміють, наскільки сьогоднішня влада є незалежною від Коломойського та інших олігархів. 95 квартал асоціюється з владою. І жарти проти Гонтарєвої можуть і будуть сприйматися як підтвердження зв'язків між олігархами і владою», — написав він у Facebook. На його думку, номер негативно впливає на інвестиційний клімат.

Прокоментувала ситуацію і сама Гонтарєва. «Це ганьба! Насміхатися над людським горем — це неможливо уявити в цивілізованому суспільстві!», — заявила вона в коментарі проекту Радіо Свобода «Ньюзрум».

В інтерв'ю російському виданню Настоящее время свою думку щодо номеру висловив і олігарх Ігор Коломойський. «Мінфін» наводить його ключові цитати.

Про ставлення до жартів

Гонтарєва нехай сидить спокійно в Лондоні і переписує майно на інших, щоб їй чого-небудь ще не спалили. Чому ви не вважаєте, що в цьому номері труять також мене? Вони на всю країну кажуть, що «Валерия думает о Валерьиче», і це значить, що я перший підозрюваний! Чому ви не вважаєте, що це – цькування Коломойського?

Коли у людей є почуття гумору, вони спокійно все сприймають, не звертають уваги і не вважають, що це цькування. Це наше життя! І елементи нашого життя. Чи ви будете заперечувати, що у неї згоріла хата? Це просто жарт, пісня, витвір у розважальній телепередачі. Сатира і гумор.

Навіть у радянський час, коли жартували над вождями, сатириків потім не завжди садили до в'язниці. Може, ви ще худради будете збирати, як в Радянському Союзі, і говорити: «Це можна, а це не можна»?

Про діяльність Гонтарєвої

Чи співчуваю я Гонтарєвій? Я не співчуваю! Я співчуваю десяткам, а, може, і сотням тисяч людей, вкладникам різних банків, яких вона пограбувала. І які втратили свої гроші через курс гривні, через знищену банківську систему, які стали жебраками.

Вона ніяка не велика реформаторша, а велика руйнівниця. І я впевнений, що прийде час, і суд це встановить. І вона буде сидіти за гратами, не в Англії, так в іншому місці.

Але я більш ніж упевнений, що навіть якщо Україна зажадала б її видачі, її не видадуть після всієї цієї катавасії. Тож їй самій ця ситуація вигідна перш за все.

Про реакцію міністрів

Після такої заяви міністр економіки повинен негайно написати заяву про відставку, тому що це говорить про його рівень як міністра. Іншого слова як «дебіл» для цього просто не знайдеш. Дуже сумно, що міністр економіки в Україні – дебіл. На інвестиційний клімат впливає номер у розважальній передачі, сатира і гумор? Тоді, я вважаю, що у нас інвестклімату взагалі немає!

Отже, Україні не потрібно давати нічого ні МВФ, ні іншим. І я більш ніж упевнений, що нам більше нічого і не дадуть, що це все пусті старання. Досить міністру Мілованову ходити з простягнутою рукою, всі ці старання, досить витрачати казенні гроші, щоб їздити великими делегаціями в США.

Читайте також: 50 днів уряду. Що встигли зробити

А міністр культури Бородянський — я точно знаю, що він не дебіл. Він вибачався перед Гонтарєвою. Так от: нехай краще вибачиться перед усіма потерпілими від Гонтарєвої. Крім Коломойського. Тому що, коли він вибачається за когось перед Гонтарєвою, це означає, що він не дебіл, а покидьок.

Нехай він спочатку вибачиться перед громадянами України, які постраждали від дій Гонтарєвої і її зграї, перед вкладниками знищених нею банків. І всіма громадянами України, які постраждали від курсу гривні, який замість восьми гривень за долар став 25 гривень. Це її пряма заслуга. Тому що реальний курс, який повинен був бути сьогодні в країні, – це на рівні 12 гривень за долар.

Коментарі - 47

+
+19
DCLXVI
DCLXVI
22 жовтня 2019, 15:19
#
На сколько я помню сообщалось что все министры перед назначением писали заявления по собственном желанию, потом эти заявления куда-то пропали, так наверное они все у Бени, министр культуры проснулся пред Беней сполна.
+
+30
bonv
bonv
22 жовтня 2019, 23:26
#
Ігор Коломойський в інтерв'ю телеканалу Настоящее время образив міністрів Милованова і Бородянського, які різко відреагували на скандальний номер Кварталу 95, в якому висміювався підпал будинку екс-глави НБУ Валерія Гонтаревої. Самому Коломойському пісня про підпал сподобалася.
Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов відповів на образи олігарха Ігоря Коломойського, який назвав його «дебілом».
«Я ніколи не приховував, що я дебіл. Жартую, звісно ж», — сказав Милованов в ході брифінгу 22 жовтня, відповідаючи на питання про висловлювання Коломойського, повідомляють Українські новини.
При цьому Милованов додав, що не коментує заяви бізнесмена щодо необхідності подачі у відставку.
«Я це не коментую. Я вважаю, що так повинно бути в нормальній країні, не треба коментувати заяви олігархів або бізнесменів», — сказав він.
Всім зрозуміло стало хто в Україні хазяїн.. Крім зелепуги яка ще не дозріла..
+
+112
AleksandrBank
AleksandrBank
22 жовтня 2019, 16:10
#
Беня это угроза Украины, его высказывания вредят Украине. Хорошо что люди стали меньше на него обращать внимание, с его идеями Дефолта и курс 28-30, а тот тут многие подхватили его, часто о нем вспоминают и при этом копируют его цитаты.
+
+29
bonv
bonv
22 жовтня 2019, 21:40
#
Менше стали звертати на нього уваги? Та це єдиний олігарх який тепер жирує в Україні..
Прикро що більшість буде на підспівуванні у Зеленського і Коломойського. ....

Не нужно быть большим аналитиком, что бы понимать, куда может в перспективе идти курс в стране, где полуграмотные министры образования катаются на перегонки с депутатами по профессиям безработный, свадебный фотограф, домохозяйка во главе с философом на самокатах по коридорам ВР…
+
+30
Kanarej
Kanarej
23 жовтня 2019, 0:00
#
Ну так, а до того олігархи не жирували... жирували всі крім Коломойського :)

Щодо полуграмотних - у минулій раді та уряді були самі інтелектуали, причому кристалево чисті, так... :)
+
0
bonv
bonv
23 жовтня 2019, 10:26
#
У нашій країні тільки в однієї людини завершилася епоха бідності. Це пан Коломойський. Але МВФ та США проти…
+
0
AlexZag
AlexZag
23 жовтня 2019, 12:42
#
Я не согласен, что Коломойский сейчас единственный, кто жирует. Во-первых, еще нет никаких решений, чтобы давать ему зеленый свет «жировать», во-вторых, Ахметов до сих пор сидит на Роттердам+, Порошенко еще долго будет пожинать плоды, что заложил когда был Президентом, Пинчук всегда был при своих при любом Президенте, Жеваго вернул, что было потеряно, Фирташ вроде бы живет, но опять же вопреки всем потугам Порошенко.
+
+30
pomdiv70
pomdiv70
23 жовтня 2019, 13:00
#
А вы похоже не в курсе, что Роттердам+ уже несколько месяцев как не работает. И что после его отмены цена на электроэнергию существенно выросла и те придурки типа Бени, которые ее критиковали, теперь рвут на себе волосы в панических попытках найти дешевую электроэнергию.
+
0
Oger
Oger
22 жовтня 2019, 16:32
#
В интервью российскому изданию Настоящее время свое мнение относительно номера высказал и олигарх Игорь Коломойский. «Минфин» приводит его ключевые цитаты.
«Я сочувствую десяткам, а, может, и сотням тысяч людей, вкладчикам разных банков, которых она (Гонтарева) ограбила.»

ХАХАХ
+
0
bonv
bonv
22 жовтня 2019, 23:34
#
100% Це подача Коломойського і Зеленського який переглядає сценарії перед випуском.
Плюс лицемірство шахрая на 155 млрд грн…
+
0
987
987
22 жовтня 2019, 17:53
#
Хрен редьки не слаще.
+
+39
DCLXVI
DCLXVI
22 жовтня 2019, 18:00
#
Хор необходимо переименовать в хор имени Иуды.
+
+42
Kanarej
Kanarej
22 жовтня 2019, 19:02
#
Ну такого обожествления Порошенка и Гонтаревой я еще не встречал... жжете :)))
+
+74
bonv
bonv
22 жовтня 2019, 21:47
#
Цинічна здатність зловтішатися над життєвими бідами своїх опонентів, радіти пожежам і смертям -  стала візитною карткою зе-прихильників... (і не тільки Кварталу але і тих хто їх підтримує)
+
+88
alexzandr
alexzandr
22 жовтня 2019, 21:58
#
Хрень. В том пожаре не пострадал никто вообще. К самому номеру в разы  меньше претензий чем к порошенковского штаба ролику про кокс и  то как зеленского камаз сбивает - и там никто не истерил. А тут  прямо событие международного  масштаба. Ищите кому это  выгодно, господа.
+
+40
nepodarok
nepodarok
22 жовтня 2019, 18:01
#
Тепер, якщо МВФ не підкине пару лярдів і нерези втратять «віру» в світле майбутнє нашої країни і розплющать нарешті очі, винними зроблять «Квартал 95»)))
+
+19
bonv
bonv
22 жовтня 2019, 21:50
#
Штрафи збільшити, податки збільшити, тарифи підняти - зе-ініціативи. 
Вся ця імітація бурхливої ​​зе-діяльності виглядає і буде виглядати у нас так: — коли боротьбою з корупцією будуть виправдовуватися банальні бажання розпиляти чуже добро, домогтися політичного результату, вибудувати авторитарну систему.
+
+137
bonv
bonv
22 жовтня 2019, 21:37
#
Чи співчуваю я Гонтарєвій? Я не співчуваю! Я співчуваю десяткам, а, може, і сотням тисяч людей, вкладникам різних банків, яких вона пограбувала - Коломойський...
 
І це говорить той хто обібрав українських вкладників на 5,5 млрд баксів?   Верх цинізму. Пограбувати народ і вивести гроші в офшори а тепер розказувати, що це інші  шахраї? Жесть.. 
Зрозуміло що розраховано тільки на зелебобиків...
+
+30
alex859
alex859
22 жовтня 2019, 22:04
#
Коломойский сказал чётко и по сути, после такого я даже стал к нему чуть лучше относиться. Но он мог бы изложить это и культурнее. Сама песня спорная.
+
0
bonv
bonv
22 жовтня 2019, 22:30
#
Міжнародне співтовариство вже давно кричить про те, що Коломойський стає токсичним для команди Зеленського, тим не менш вплив олігарха на президента і його команду не зменшується...
+
+55
Kanarej
Kanarej
22 жовтня 2019, 23:56
#
З яких пір порохоботи стали міжнародним співтовариством? Я розумію, що Гонтарева, Луценко, Кононенко вже втікли, але ж це далеко не всі.
+
+15
bonv
bonv
23 жовтня 2019, 10:36
#
Звернення послів Канади, Великої Британії, Німеччини та Європейського Союзу до голови Верховної ради Дмитра Разумкова — цей документ також отримали прем'єр Олексій Гончарук та голова Офісу президента Богдан — ще один доказ того, що побоювання щодо суті коректив в судовій реформі це аж ніяк не підступи опонентів нової влади.
https://espreso.tv/article/2019/10/17/vitaliy_portnykov_zakhid_mozhe_vtratyty_interes_do_ukrayiny
+
+15
bonv
bonv
23 жовтня 2019, 10:39
#
Член Конгресу США — Гонтаревій: Ви сміливо націоналізували ПриватБанк, приструнивши Коломойського.
https://nv.ua/ukr/biz/finance/vi-smilivo-nacionalizuvali-privatbank-pristrunivshi-kolomoyskogo-gontarevu-zaprosili-v-ssha-50048041.html
+
+15
Apollo17
Apollo17
22 жовтня 2019, 22:34
#
А это сейчас стало модно - выпускать статьи с хамским прямым текстом?
Или редакция МИНФИН поменяла редакционную политику?
РЕБЯТА ЧТО С ВАМИ СЛУЧИЛОСЬ?
+
+6
bonv
bonv
22 жовтня 2019, 23:27
#
Фактично Суд Лондона назвав Коломойського злочинцем. І соромно, що в Україні він позиціонується по-іншому.
+
+15
bonv
bonv
23 жовтня 2019, 0:07
#
Тому  іноземні інвестори і не будуть спішити заводити гроші в Україну де все вирішує Коломойський і його зе-влада..
Та і МВФ скоріш за все нічого не дасть популістам..
+
+60
Kanarej
Kanarej
23 жовтня 2019, 0:40
#
Таке враження, що при Порошенку вони просто ломились у країну, і на теренах нашої неньки розквів новий Сингапур. Який зараз Коломойський і його зе-влада просто нагло зруйнують.
+
+15
bonv
bonv
23 жовтня 2019, 10:23
#
Венесуелу зробити з України хочуть…
Что Коломойский предлагает Украине? — финансист.
http://politolog.net/analytics/chto-kolomojskij-predlagaet-ukraine-finansist/
+
0
bonv
bonv
23 жовтня 2019, 10:35
#
Інвестиції в Україну чи з України?
British American Tobacco (BAT), один із найбільших у світі виробників тютюнової продукції, 11 жовтня 2019 року зупинила виробництво на заводі «В.А.Т.-Прилуки» в Чернігівській області.
«Як компанія ми не можемо виробляти продукцію, з якою не знаємо що робити. Через це ми зупинили виробництво (технічний процес зупинки підприємства було розпочато 8 жовтня - ІФ). Вже другий тиждень фабрика стоїть», - сказав гендиректор «В.А.Т.- Прилуки» Артем Скрипка в сюжеті одного з місцевих телеканалів.
Компанія в п'ятницю вранці підтвердила цю інформацію агентству «Інтерфакс-Україна», зазначивши, що причиною є ухвалений Верховною Радою законопроект №1049 з нормою про державне регулювання торговельної націнки на їхні товари.
Як повідомлялося, «Філіп Морріс», «Джей Ті Інтернешнл Компані», «Брітіш Американ Тобакко» і «Імперіал Тобакко» розглядають можливість скорочення виробництва і подальшого закриття фабрик на території України через ухвалення Верховною Радою законодавчої норми про державне регулювання торговельної націнки на їхні товари.
+
0
Ярослав Карпенко
Ярослав Карпенко
23 жовтня 2019, 9:03
#
Погубить Бєня весь рейтинг Зєлі. На жаль.
+
0
Ярослав Карпенко
Ярослав Карпенко
23 жовтня 2019, 9:06
#
А статєйка з душком, і оці «Гонтарєва пограбувала сотні тисяч вкладників» По-перше не треба було нести гроші в банки кошильки, подруге же були поперкдні керівники які дозволяли і закривали очі на діяльність таких банків???? Вона зробила все правильно!!!
+
+15
987
987
23 жовтня 2019, 10:11
#
Ага, тільки зробила вона це за рахунок бюджетних коштів, за рахунок податків. Фонд гарантування ніколи не верне ті суми, що заборгував НБУ і Мінфіну. Крім того, дуже багато питань виникає до вибору «жертв».
+
+40
SAndreyS
SAndreyS
23 жовтня 2019, 9:32
#
Какая отличная манипуляция:
«На инвестиционный климат влияет номер в развлекательной передаче, сатира и юмор? Тогда, я считаю, что у нас инвестклимата вообще нет!»
Ну бред же правда? 
Тут есть пару нюансов. Собственник передачи - президент Украины, который только временно переписал права на нее, и до сих пор вычитывает номера, а собственник канала олигарх
Вообще любой нормальный инвестор с интересами в Украине не то, что должен на это обращать внимание, он просто обязан всех своих аналитиков поставить на 24 часовой просмотр квартала и 1+1. 
+
0
AAAA2000
AAAA2000
23 жовтня 2019, 12:05
#
Я не понял!!!??? Вы как Юзик - всех на концерты Квартала ТАКИМ образом загонять хотите??? Браво!!! )))
+
0
SAndreyS
SAndreyS
23 жовтня 2019, 12:57
#
Да, зачем, Youtube оперативен, и канал 1+1 бесплатно можно смотреть)))
+
0
bonv
bonv
23 жовтня 2019, 13:17
#
Якби на 1+1 замість кварталу та голобородька цілодобово крутили Машу і медведя, то 73% було б у медведя.
+
+15
AAAA2000
AAAA2000
23 жовтня 2019, 12:08
#
У меня одного вопрос - а когда миллиарды рефинанса на кучу банков НБУ при Валерии и Ко раздавались одной рукой, другим глазом финмониторинг не видел что другой рукой выводились и кудой??? Или(ах, да) ФМ только для рядовых граждан и для борьбы с терроризмом.
+
0
SAndreyS
SAndreyS
23 жовтня 2019, 13:08
#
Финмониторинга тогда по сути не было. Реально у НБУ руки дошли до финмониторинга в 2016 году. 
До этого финмониторинг был чисто формальным.
+
0
987
987
23 жовтня 2019, 13:29
#
У формального мониторинга были фамилии )))
+
0
AAAA2000
AAAA2000
23 жовтня 2019, 13:39
#
+++ )))
+
0
SAndreyS
SAndreyS
23 жовтня 2019, 13:49
#
Не в фамилиях дело, ранее финансовый мониторинг был сформирован исключительно по борьбе с нарко, террористическими и другими явно криминальными транзакциями.
К таким транзакциями «вывод денег» никак не относится.
Кроме того, а знаете как назывались операции по «выводу денег» в реальности?
+
0
AAAA2000
AAAA2000
23 жовтня 2019, 13:57
#
Видимо ответы в тех 20 коробках, что Рожкова собирается предьявлять в апелляции ..... )))
Жаль Валерка не донесла их ..... Субсидию не дали ..... Пришлось жечь вместо обесцененной гривны .....
Последствия весьма печальны .....
+
0
SAndreyS
SAndreyS
23 жовтня 2019, 13:59
#
Какие ответы? Что вам неясно? 
НБУ выдавал кредиты рефинансирования банкам, на возврат депозитов (кризис, а-а-а-а!, вкладчики бегут), а банки вместо вкладчиков - эти деньги выдавали как кредиты связанным конторам.
Простая схема...
+
0
AAAA2000
AAAA2000
23 жовтня 2019, 14:07
#
«Какие ответы? Что вам неясно?» --- Это Вы мне, простите??? )))
+
0
SAndreyS
SAndreyS
23 жовтня 2019, 14:09
#
Не вы ли написали «Видимо ответы в тех 20 коробках, что Рожкова собирается предьявлять в апелляции ..... )))».
Ответы на что вас интересуют? Я думаю никакие коробки не нужны для ответов.
+
0
AAAA2000
AAAA2000
23 жовтня 2019, 14:14
#
Меня???? )))))) Ноу!!! Мне не надь!!!
+
0
vseznau
vseznau
24 жовтня 2019, 14:47
#
Есть доля смысла в его словах)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися