Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 жовтня 2019, 16:10

Британський фунт помітно зміцнився на новинах щодо угоди Brexit

Британський фунт стерлінгів перейшов від зниження до зростання і перевищив позначку $1,30 вперше з травня, передає Інтерфакс-Україна.

Британський фунт стерлінгів перейшов від зниження до зростання і перевищив позначку $1,30 вперше з травня, передає Інтерфакс-Україна.
Фото: tsn.ua

Причина зміцнення фунта

  • Аналітики припускають, що зміцнення фунта пов'язано з тим, що прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон зможе домогтися схвалення угоди по Brexit в британському парламенті вже цього тижня.

Вони зберігають оптимістичний настрій, незважаючи на те, що в минулі вихідні депутати британського парламенту відмовилися голосувати за угодою про Brexit і зобов'язали Джонсона просити ЄС про відстрочку.

Читайте також: Трамп підриває стабільність світової економіки — глава ЄЦБ

«Ми оцінюємо ймовірність успіху уряду або сьогодні, або завтра в 60%», — пишуть стратеги Mitsubishi UFJ Financial Group.

Що відомо

  • Поправку про відстрочку Brexit схвалили 322 депутати, проти висловилися 306 чоловік.
  • Голова Європейської ради Дональд Туск повідомив, що отримав лист з проханням британської сторони про перенесення Brexit, тому починає консультації з лідерами країн ЄС.
  • «Запит про відстрочку тільки що поступив. Тепер я почну консультації з лідерами країн ЄС щодо того, як реагувати», — написав Туск у Twitter.
  • Слухання в Палаті громад, на яких депутати повинні були винести вердикт за узгодженою Джонсоном з ЄС оновленою угодою про вихід Великобританії з ЄС, ознаменувався жорстким протистоянням парламентаріїв і прем'єра
  • Джонсон заявляв, що не буде обговорювати з ЄС відстрочку, наполягаючи на тому, що Лондон має покинути ЄС 31 жовтня.

Отримати +25% до першого депозиту на AMarkets

Коментарі - 1

+
0
Barbossa9
Barbossa9
21 жовтня 2019, 16:32
#
А толку сюда это сообщать? Спред посмотрите через гривну... Не интересно панду откупать
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися