Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 жовтня 2019, 18:56

Місія МВФ невдовзі повернеться в Україну

Місія МВФ планує повернутися до України для відновлення переговорів з українським урядом. Про це повідомив директор Європейського департаменту МВФ Пол Томпсон, передає hromadske.

Місія МВФ планує повернутися до України для відновлення переговорів з українським урядом.
Фото: delo.ua

Що кажуть в МВФ

«Наші переговори з українським урядом йдуть у хорошому темпі. Ми маємо намір відправити місію назад до України протягом найближчих декількох тижнів для того, щоб обговорити деталі важливих реформ, які потрібно провести українському уряду», — повідомив Томпсон.

Серед пріоритетних реформ він назвав відкриття ринку землі, боротьбу з монополіями в економіці, які контролюють олігархи.

Також представник МВФ зазначив, що Україні потрібно повернути кошти Приватбанку, які вивели з установи його попередні власники.

Читайте також: Переговори з МВФ: Як повернути 155 мільярдів, інвестованих в Приват

Чого очікує Україна від МВФ

  • Україна веде переговори з Міжнародним валютним фондом про нову позику в розмірі близько 5 млрд доларів.

  • За прогнозами НБУ, угоду про нову програму розширеного фінансування МВФ на термін 3-4 роки обсягом від 5 до 10 млрд дол. може бути досягнуто до кінця цього року. Це дозволить до січня отримати перший транш в розмірі близько 2 млрд дол.

Читайте також: Україна отримала від МВФ 31,4 мільярда з початку співпраці

Передісторія

  • 16 жовтня українська делегація вирушила до Вашингтона на переговори з МВФ. Вона зустрінеться з представниками МВФ, Світового банку, міжнародного депозитарію Clearstream, найбільших міжнародних інвестиційних компаній і банків, а також проведе двосторонні зустрічі з керівниками інших центробанків.

  • 26 вересня місія МВФ завершила роботу в Києві. Глава місії МВФ Рон ван Роден позитивно оцінив досягнуті Україною показники, однак сторони не домовилася про нову програму співпраці.

  • Причини, чому не вдалося домовитися з МВФ: загроза незалежності НБУ, перспективи розвитку ситуації з Приватбанком, ставлення уряду щодо очікуваної з 1 травня 2020 року лібералізації ціни на газ, невизначеність з бюджетом на 2020 рік.

Читайте також: Глава НБУ повідомив попередні умови МВФ

Коментарі - 11

+
+50
bonv
bonv
18 жовтня 2019, 18:59
#
Ми маємо намір відправити місію назад до України протягом найближчих декількох тижнів для того, щоб обговорити деталі важливих реформ, які потрібно провести українському уряду -  Траншів в цьому році не буде. імхо.
Будуть консультації і обговорення:) Те що любить зе-влада..
+
0
QGS
QGS
18 жовтня 2019, 19:57
#
Неделя за неделей так и год пройдёт;)
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
18 жовтня 2019, 20:04
#
Почему 3 недели назад об этом не сказали? Оттягивают решение, но это лучше чем тогда, когда ранее уезжали и не давали денег и не приезжали более года.
+
0
QGS
QGS
18 жовтня 2019, 20:11
#
Они сами не знают что завтра будет;)
+
+31
bonv
bonv
18 жовтня 2019, 20:18
#
Це той не  рідкісний випадок коли більш розумна меншість краще орієнтується в реальному стані речей.
Зазвичай у нас близько 70% населення зазомбовані тв і пропагандою в інтернеті і не здатні адекватно аналізувати інформацію.
+
+93
vipost
vipost
18 жовтня 2019, 21:03
#
А я б сказав навпаки. Куча порохоботів (значна меншість, якихось 8%) пишуть під кожним політичним постом на всіх популярних ресурсах, включаючи мінфін, на фейсбуці, в твіттері
Тоді як значно більша політична сила — ОПЗЖ у яких за 12% і тим більше прихильників Зе у яких більше половини голосів в раді дуже мало в інеті, взагалі це мало не одиниці
Зате Пєтю хвалять на ліво і на право. І чого б це така любов до того у кого був найбільший антирейтинг?
це звичайно риторичне питання, всім відомо що ті «прихильники» люблять
+
+54
bonv
bonv
18 жовтня 2019, 23:05
#
73% в очікуваннях «халяви». Ось прийде кіношний Голобородько і виконає всі обіцянки-цяцянки. А прийшов не Голобородько, а Голохвастов, «собственной персоной». Частина «голосувальників» вже прозріла, частина - ще ні...
+
+25
bonv
bonv
18 жовтня 2019, 20:14
#
Це дипломатія МВФ а не популізм цієї влади..
+
+38
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
18 жовтня 2019, 21:28
#
Те, що писав мсяць тому. МВФ  вимагає Бєню випатрати, тобто вкрадені кошти 5.5 ярдів.дол  повернути в Україну в ПриватБанк. Тоді співпраця і транші. ЗЕ-влада,  контрольвана олігархом Каломойським на ці вимоги не піде, бо на гачку у  Бєні, в  ОВДП  сховав вкрадене, якщо виведе, обвалить курс і фінансову стабільність. Насправді виделка.
+
+35
bonv
bonv
18 жовтня 2019, 22:16
#
Не для того Коломойський повертався з зе-владою щоб злити себе ...
+
0
squeez
squeez
20 жовтня 2019, 13:17
#
Могут в рынок земли сыграть - тоже получать часть пирога - и «пережить» хватит ...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися