Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 жовтня 2019, 15:03

Ліквідацію Капітал Банку продовжено на рік

Фонда гарантування вкладів фізичних осіб продовжив процедуру ліквідації Капітал Банку строком на один рік. Про це йдеться у повідомленні Фонда.

Фонда гарантування вкладів фізичних осіб продовжив процедуру ліквідації Капітал Банка строком на один рік.
Фото: bankruptcy-ua.com

На який термін продовжили ліквідацію

  • Виконавча дирекція Фонду прийняла рішення від 15 жовтня 2019 року про продовження строків здійснення процедури ліквідації Капітал Банку строком на один рік з 30 жовтня 2019 року до 29 жовтня 2020 року включно.

Нагадаємо, Капітал Банк було віднесено Національним банком до категорії неплатоспроможних 20 липня 2015 року, а 29 жовтня 2015 року – прийнято рішення про ліквідацію цього банку.

Конфлікт щодо виведення з ринку банку

Акціонери банку Капітал ТОВ «Промгаз України» (15% акцій) та Щербань Руслан (34%) у серпні 2017 року звернулися з позовом до Нацбанку та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з вимогою про визнання протиправними та скасування рішень щодо виведення цього банку з ринку.

 Обирай депозит легко 

Окружний адміністративний суд Києва 15 березня 2018 року позовну заяву ТОВ «Промгаз України» та Щербаня Руслана Євгеновича задовольнив частково. Зокрема, визнав протиправними та скасував постанови правління НБУ про віднесення банку Капітал до категорії неплатоспроможних та його ліквідацію.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції Національний банк у квітні 2018 року оскаржив його в апеляційному порядку.

За результатами розгляду судової справи, апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції, а позов ТОВ «Промгаз України» та Щербаня Руслана залишив без розгляду.

Джерело: http://www.fg.gov.ua/not-paying/liquidation/131-pat-akb-kapital/45132-prodovzheno-strok-zdiisnennia-protsedury-likvidatsii-pat-akb-kapital-2

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися