Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 жовтня 2019, 9:22

Закон про захист бізнесу підписаний. Що це дасть

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який посилює захист бізнесу від неправомірних дій або бездіяльності дозвільних органів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Офісу президента.

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який посилює захист бізнесу від неправомірних дій або бездіяльності дозвільних органів.
Фото: biz.liga.net

Що це дасть

  • Закон вносить зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та створює для бізнесу нові правові механізми впливу на посадових осіб дозвільних органів у разі порушення ними вимог законодавства.

  • Очікується, що закон буде сприяти зменшенню кількості незаконних або необґрунтованих відмов у видачі (переоформлення, анулювання) дозвільних документів або реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази підприємства вимогам законодавства.

Читайте також: Бонус для бізнесу: Кабмін ліквідував Департамент захисту економіки

  • Підвищиться рівень дисциплінованості посадових осіб дозвільних органів, враховуючи ризик бути притягнутим до адміністративної відповідальності.

Що відомо

  • Законопроект №165-ІХ був прийнятий Верховною Радою 3 жовтня.

  • 16 жовтня Кабмін створив комісію по захисту бізнесу. Вона буде вивчати причини виникнення проблем у бізнесу і захищати від незаконного впливу представників влади.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися