Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 жовтня 2019, 9:06

Міністр економіки спростував чутки про припинення переговорів з МВФ

Чутки про ймовірне припинення переговорів між Україною і Міжнародним валютним фондом щодо отримання чергового траншу грошової допомоги не є правдою. Про це написав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов на своїй сторінці в Facebook.

Чутки про ймовірне припинення переговорів між Україною і Міжнародним валютним фондом щодо отримання чергового траншу грошової допомоги не є правдою.
Фото: 24tv.ua

«Рейтерс процитували Катерину Рожкову: «переговори з МВФ про новий транш припинені через питання Приватбанку». Це неправда! Переговори не припинено. На цьому тижні міністр фінансів, я і голова правління НБУ будуть у Вашингтоні зустрічатися з МВФ», — написав він.

Міністр додав, що в питанні Приватбанку немає порушень домовленостей з МВФ.

Читайте також: МВФ уважно стежить за розвитком ситуації з Приватбанком — Рожкова

«Йдуть суди між державою і колишніми власниками. Держава захищає свою позицію і гроші платників податків. Ніяких рішень чи дій не на користь держави не прийнято», — зазначив він.

Сама Рожкова напередодні підтвердила, що діалог з МВФ продовжується, проте «МВФ уважно стежить за розвитком ситуації з Приватбанком».

Передісторія

  • 26 вересня місія МВФ завершила роботу в Києві.

  • За словами Гончарука, глава місії Рон ван Роден позитивно оцінив досягнуті показники Україною, однак сторони поки не домовилася про нову програму співпраці, і переговори перебувають в активній фазі».

Читайте також: Данилюк: МВФ озвучив Зеленському стурбованість справою Приватбанку

  • Причин, чому не вдалося досягти остаточних домовленостей з МВФ, кілька: загроза незалежності НБУ, перспективи розвитку ситуації з Приватбанком, ставлення уряду щодо очікуваної з 1 травня 2020 року лібералізації ціни на газ, невизначеність з бюджетом на 2020 рік.

  • Коломойський і підконтрольна йому кіпрська компанія Triantal Investments вимагають визнати недійсним договір купівлі-продажу банку між Міністерством фінансів і колишніми акціонерами Привату в процесі націоналізації.

  • На момент націоналізації Коломойському належало 41,7% від загальної кількості випущених акцій, а Triantal Investments — 16,6%.

Читайте також: Хто отримає Приватбанк

  • У квітні, між першим і другим туром виборів президента України, Окружний адмінсуд Києва скасував націоналізацію, визнавши договір «недійсним». НБУ, Мінфін і Приватбанк подали апеляції на це рішення. Паралельно Печерський райсуд Києва розірвав договір особистого поручительства Коломойського за кредитами рефінансування Привату.

  • Коломойський заявляв, що не хоче повертати Приватбанк, але претендує на грошову компенсацію в $2 млрд. Пізніше він зажадав назад акції банку.

  • На форумі YES Коломойський розповів, що у нього є ряд вимог щодо Приватбанку: відкликати звинувачення і покарати «відповідальних за націоналізацію», повернути йому $2 млрд, які він вважає своїми, або мирову угоду, що включає в себе «правову оцінку» націоналізації.

  • Судові процеси по Приватбанку відбуваються в Україні, Європі (Лондон, Женева, Кіпр) і США. Окрім Приватбанку, з Коломойським і Боголюбовим судиться Нацбанк і Мінфін.

Коментарі - 4

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
15 жовтня 2019, 9:55
#
Хватит спекулировать на этой теме. НБУ что не взяли в США на переговоры с МВФ? Обида?
+
+30
Ranet
Ranet
15 жовтня 2019, 10:52
#
Как раз наоборот, этот Милованов в открытую сказал, что Рожкова занимается распространением слухов.
+
0
Peter Sauber
Peter Sauber
15 жовтня 2019, 12:48
#
«Никаких решений или действий не в пользу государства не принято», — отметил он.»
Брехня. А як же те саме скандальне рішення суду, на яке було подане апеляцію?
+
0
yarg
yarg
15 жовтня 2019, 13:38
#
Милованов опять лажает….
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися