Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 жовтня 2019, 12:42

Приватбанк розкрив умови судових виплат за євробондами

Приватбанк вирішив виправити інформацію про поточні арбітражні провадження в Лондонському міжнародному арбітражному суді за єврооблігаціями, випущеними в 2010 і 2013 роках. Про це йдеться в заяві Приватбанку.

Приватбанк вирішив виправити інформацію про поточні арбітражні провадження в Лондонському міжнародному арбітражному суді за єврооблігаціями, випущеними в 2010 і 2013 роках.
Фото: delo.ua

Що відомо

  • Арбітражний суд Лондона виніс часткове рішення за євробондами, випущеними в 2010 і 2013 років, яке не накладає на Приватбанк зобов'язань по виплатах.

  • Ще повинно бути прийняте рішення по іншому аспекту лінії захисту Привату проти позовних вимог.

«За нинішніх обставин існує велика невизначеність щодо того, чи повинен Приватбанк здійснити які-небудь виплати за арбітражним рішенням, а якщо має, то коли. Навіть якщо коли-небудь Приватбанку потрібно буде здійснити які-небудь виплати, згідно з арбітражним рішенням, вони будуть істотно менше розміру позовних вимог», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Коломойський VS Приват: Суд про повернення акцій банку перенесли

У банку не розголошують повну інформацію через її конфіденційність. При цьому зазначають, що суд «ухвалив, що від Приватбанку не потрібні виплати за єврооблігаціями 2010-2013 років випуску, якщо остаточними власниками є особи, зв'язок яких з колишніми власниками доведений, або якщо власники утримують єврооблігації в інтересах таких осіб».

 Оформити депозит в Приватбанку

Крім того, арбітражний суд застосував механізм, згідно з яким кожен довірчий керуючий акціями буде перевірений на зв'язок з екс-власниками банку. Якщо зв'язок буде доведений, то такого власника акцій виключать «з кола осіб для виплат за арбітражним рішенням», так само як і власники рахунків, які не нададуть інформацію про кінцевого бенефіціара.

При цьому, арбітражний суд також постановив, що рішення набудуть чинності тільки після прийняття рішення про інший лінії захисту Приватбанка (слухання за яким арбітражний суд поки відклав), і тільки у разі, якщо арбітражний суд відхилить таку лінію захисту".

Читайте також: Хто отримає Приватбанк

Таким чином, арбітражні рішення в частині виплат з боку Приватбанку щодо єврооблігацій, «поки повністю знаходяться під дією відкладальної умови».

В Приватбанку також відзначають, суд ще має розглянути інші аспекти справи.

«Відповідні подання в суд є конфіденційними», — уточнюють в банку.

І поки вони не будуть розглянуті, «що очікується протягом 2020 року, позиція щодо арбітражних рішень залишатися невизначеною».

Передісторія

  • 13 липня Лондонський арбітраж ухвалив рішення на користь власників єврооблігацій Приватбанку. Справа стосується облігацій, які Приватбанк примусово конвертував у капітал після націоналізації в грудні 2016 року.

  • В капітал були конвертовані три випуски єврооблігацій: на $175 млн за ставкою 10,875% з погашенням 28 лютого 2018 року, на $200 млн за ставкою 10,25% з погашенням 23 січня 2018 року, з яких $40 млн було погашено в серпні 2016-го, а також на $220 млн за ставкою 11% (облігації субординованого боргу) з погашенням у 2021 році.

  • Поточне рішення зачіпає власників на загальну суму $335 млн. За інформацією Інтерфаксу, на виплати будуть впливати два фактори: особистість власника облігацій та дата їх придбання. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися