Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 жовтня 2019, 18:21

НБУ посилив вимоги до застави за кредитами для екстреної підтримки

Національний банк встановив додаткові вимоги до наданих банком кредитів, майнові права за якими надаються в заставу НБУ. Про це йдеться в прес-релізі на сайті регулятора.

Національний банк встановив додаткові вимоги до наданих банком кредитів, майнові права за якими надаються в заставу НБУ.
Фото: bank.gov.ua

Що це дасть

  • Додаткові вимоги НБУ вводить для того, щоб мінімізувати кредитні ризики за кредитами екстреної підтримки ліквідності банків Національним банком.

Читайте також: Рада зобов'язала банки показувати справжні кредитні ставки

Національний банк матиме право не приймати в забезпечення за кредитом екстреної підтримки майнові права за кредитним договором банку з юридичною особою у таких випадках:

  • якщо вона має прострочену заборгованість у інших банках та майнові права за кредитним договором із фізичною особою;
  • якщо вона має прострочену заборгованість більше ніж на 7 днів у інших банках.

Порівняти умови кредитування в українських банках

Що відомо

  • У грудні 2016 року НБУ як кредитор останньої інстанції запровадив новий інструмент екстреної підтримки ліквідності платоспроможних банків – Emergency liquidity assistance (ELA).
  • Кредити ELA призначені виключно для покриття тимчасового дефіциту ліквідності банку, коли банки вичерпали інші джерела підтримки ліквідності, зокрема на міжбанківському кредитному ринку та за стандартними інструментами рефінансування НБУ.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися