Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 жовтня 2019, 16:17

Прем'єр-міністр зустрівся з банкірами. Про що говорили

Створення умов для активізації кредитування банками реального сектору економіки — один із пріоритетів діяльності Уряду. Про це сказав прем‘єр-міністр Олексій Гончарук під час бізнес-сніданку з керівниками провідних банківських установ.

Створення умов для активізації кредитування банками реального сектору економіки — один із пріоритетів діяльності Уряду.
Фото: kmu.gov.ua

Про що говорили

  • Уряд планує створити умови для Нацбанку, які дозволять їм навести порядок на ринку небанківських фінансових послуг, що захистить банки від недобросовісної конкуренції.

  • Також планується привести законодавство з регулювання фінансових інструментів та інвестиційних фондів у відповідність до директив ЄС.

  • Законодавчі ініціативи будуть спрямовані на покращення бізнес-клімату в країні, детінізацію та припинення корупційних схем.

Читайте також: Нацбанк і уряд підписали меморандум про співпрацю

  • Окремо обговорили питання протидії тиску з боку правоохоронних органів на бізнес, у тому числі на банки, та ключову роль реформи судової системи для активізації кредитування та зниження кредитних ставок банків.

  • Обговорили і поданий у Парламент законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Про що домовилися

  • Прем'єр-міністр і представники банків погодилися спільно працювати над активним запуском програм кредитування малого та середнього бізнесу під заставу землі.

Читайте також: Уряд обговорюватиме з НБУ зниження кредитних ставок — прем'єр

  • Банкіри наголосили на необхідності забезпечення рівнодоступності програм державної підтримки кредитування аграріїв для всіх типів банків.

Коментарі - 2

+
0
QGS
QGS
10 жовтня 2019, 19:50
#
Ну ясно же про что впаривать кредити и побольше;)
+
0
Владимир Поливальников
Владимир Поливальников
11 жовтня 2019, 5:19
#
Судя по лицам на последнем фото -ни о чём они не договорились. Просто позавтракали. Пресс-служба Кабмина просто сделала новость на ровном месте.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися