Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 жовтня 2019, 8:33

Катастрофи не буде: Гендиректор «Укрбуд Девеломент» прокоментував ситуацію в компанії

Важкий для компанії період залишився позаду. Забудовник планує активізувати роботу і до кінця року ввести в експлуатацію п'ять об'єктів. Про це «Мінфіну» розповів генеральний директор «Укрбуд Девеломент» Олег Майборода.

Трудный для компании период остался позади.
Фото: ub.com.uа

Майборода визнав, що цього літа «Укрбуд» зіткнувся з труднощами, в тому числі фінансовими. Вони були пов'язані з низькою купівельною активністю через сезонний спад, через політичні події, через курс долара.

В цей же час в компанію увійшли нові власники. Але їх прихід – не наслідок цих проблем, а частина їх вирішення. Він дозволить збільшити оборотні кошти, спрямувати їх на будівництво.

«Процес входження нових інвесторів, зміни структури власності не миттєвий, а навколо вже почали сіяти паніку: «Укрбуд» все, лідер будівельного ринку впав, інвестори будуть чекати квартири роками і так далі». Так от, це не має нічого спільного з реальністю. Ті внутрішні зміни, які зараз відбуваються в нашій компанії, не просто не можуть негативно позначитися на її діяльності. Навпаки, вони покликані активізувати подальшу роботу.

Читайте також: Афера з квартирами: Микитасю повідомили про підозру

Ті, хто пильно стежить за нашими будмайданчиками, можуть бачити, як, після зниження активності, тиждень за тижнем нарощуються темпи робіт. На об'єктах стає все більше робітників, і ми поступово повертаємо колишню динаміку. Поступово – тому що не можна просто клацнути пальцями і миттєво матеріалізувати на майданчиках кілька тисяч будівельників, та ще й з усіма необхідними матеріалами. На це теж потрібен час. Не кажучи вже про те, що на окремих майданчиках роботи якийсь час зовсім були припинені через судові тяжби, які в більшості своїй вже закінчилися», — пояснив Майборода.

Топ-менеджер Укрбуду допустив, що компанії доведеться відтермінувати запуск нових проектів, тому що зараз забудовник зосереджений на виконанні вже взятих зобов'язань. Всього у компанії по Києву цілих 26 проектів у роботі. До кінця року вона планує ввести в експлуатацію п'ять.

«Ще шість нових об'єктів заплановані до введення в першому півріччі 2020-го», — розповів Майборода.

Як писав «Мінфін» у Рейтингу столичних забудовників, Укрбуд у першому півріччі 2019 року здав лише 136 квартир в одному комплексі. Для порівняння: в минулому рейтингу Укрбуд займав третє місце – він здав 1092 квартири. Згідно з даними з відкритих джерел, у першому півріччі 2019 року компанія планувала ввести в експлуатацію кілька будинків, але ці плани не були реалізовані.

Що відомо

  • 20 вересня генеральний директор корпорації Укрбуд Девелопмент Олег Майборода повідомив, що екс-президент корпорації Микитась вийшов з будівельного бізнесу. Микитась ж зазначив, що продаж Укрбуд Девелопмент не спонтанний.

Детальніше про ситуацію в компанії читайте у статті «Мінфіну» Ефект «Укрбуду»: що відбувається з великим забудовником і до чого готуватися покупцям квартир.

Коментарі - 12

+
+1
AleksandrBank
AleksandrBank
4 жовтня 2019, 11:01
#
Ситуация с продажами у Вас еще год будет в плохом состоянии, из-за этой раздувшейся шумихи.

Или Вы снижаете цены на 20-30% минимум, или Вы и далее терпите убытки, пока Ваши конкуренты «без багажа проблем» продают и делают акции и спец.предложения.
+
+30
zzzachary
zzzachary
4 жовтня 2019, 16:07
#
Катастрофы не будет катастрофа уже есть! У родителей напротив дом строится от УКРБУД дом уже достроен но они тянут время и всего три человека его утепляют делая вид что все порядке, утепляют они его уже с Мая где-то)) так что будте окутаны с этой компанией, если компания называет себя государственно и такой не является, то что можно от них ожидать!
+
0
0675613
0675613
4 жовтня 2019, 19:18
#
Кризис наверняка возник из-за того, что 1)предыдущая власть выжала все до капли наперед, что привело к 2) завышению издержек, соответственно и цен. 3)И теперь кто-то трудно и небыстро, в взаимодействии с  честной новой властью, решает, как ему выгоднее- распродать активы или привлечь средства, и на каких условиях. Пожелаем ему удачного дня, а чуйка каже, шо будет небыстро
+
0
0675613
0675613
4 жовтня 2019, 19:21
#
Потому что честная власть и тоже любит считать свои деньги, и высоко ценит свои возможности
+
+1
Vitalik3
Vitalik3
4 жовтня 2019, 23:36
#
Вангую, начнут строить с курсом 28.
+
0
Консультант  з Нерухомості
Консультант з Нерухомості
8 жовтня 2019, 12:38
#
https://minfin.com.ua/ua/2019/10/07/39303738/

Стало відомо, хто купив «Укрбуд Девелопмент»

Частки в будівельній корпорації «Укрбуд Девелопмент» придбали топ-менеджер маловідомої компанії Євген Дікін і фермер Василь Польовий. Про це повідомляє система Youcontrol.
+
0
Investor2019
Investor2019
9 жовтня 2019, 15:31
#
Успокойтесь, паникеры! Никакой катастрофы нет, видимость катастрофы создают профессиональные негативщики и подверженные их влиянию малосознательные граждане. Смотрите на вещи здраво — в статье все грамотно разложено по полочкам.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
9 жовтня 2019, 15:43
#
Где Вы полочки видите?
Компанию купил Слесарь с СТО и Пастух. Просто профи в данном рынке. Вам самим не смешно?

А Вы только зарегались. Новый сотрудник по маркетингу с УкрБуд?
+
0
Консультант  з Нерухомості
Консультант з Нерухомості
29 жовтня 2019, 15:45
#
Я думаю, що це можуть бути не тільки менеджери комплексів з Укрбуд, а й насправді інвестори. Які чекають на свою квартиру і переживають зараз.
+
0
Консультант  з Нерухомості
Консультант з Нерухомості
28 листопада 2019, 15:09
#
Звернення iнвесторiв до президента щодо ситуацiï навколо ДП «Укрбуд»: https://t.me/minfin_realty/442

Інвестори, які купили житло у 26 житлових комплексах від «Укрбуду», звернулись до Президента Володимира Зеленського через «критичну ситуацію, що відбувається на будівельних майданчиках протягом останніх 4 місяців».

Петиція №22/079278-еп від 23 листопада
+
+10
AleksandrBank
AleksandrBank
28 листопада 2019, 15:45
#
: )

Консультант з Нерухомості
29 октября 2019, 15:45
#
Я думаю, що це можуть бути не тільки менеджери комплексів з Укрбуд, а й насправді інвестори. Які чекають на свою квартиру і переживають зараз.
+
0
Консультант  з Нерухомості
Консультант з Нерухомості
16 грудня 2019, 13:35
#
Продовження історії з Укрбудом та КМБ: https://t.me/minfin_realty/463
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися