Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 жовтня 2019, 19:18

Головне за четвер: законам про РРО — бути, але чому ФОПам не варто боятися

Верховна Рада не змогла скасувати ухвалення двох законів, якими було розширено обов'язкове використання касових апаратів і програмних реєстраторів розрахункових операцій для малого бізнесу з метою детінізації розрахунків.

Нацбанк і уряд підписали меморандум про співпрацю

Національний банк та уряд підписали меморандум про взаємодію задля досягнення стійкого економічного зростання та цінової стабільності.

Маркарова заспокоїла: ФОПам не варто боятися ініціативи по РРО

Міністр фінансів Оксана Маркарова прокоментувала проекти законів, які регулюють використання РРО (касових апаратів) фізособами-підприємцями

Касові апарати — детінізація чи знищення малого бізнесу

Касові апарати для підприємців можуть стати причиною підвищення цін. Малий бізнес закриватиметься через ускладнене адміністрування, великі штрафи та складний товарний облік.

ФОПам хочуть заборонити надавати послуги

Фізособам-підприємцям хочуть забороти надавати послуги в цілях боротьби з використанням спрощеної системи оподаткування для мінімізації податків при виплаті заробітних плат. 

Як оформити субсидію онлайн (покрокова інструкція)

Міністерство соціальної політики роз'яснило, як оформити субсидію через мережу інтернет.

Рейтинг МФО: які компанії найбільш відкриті до клієнтів

Finance.ua випустив оновлений рейтинг мікрофінансових організацій – компаній, що видають онлайн-кредити на карту. Розповімо, які компанії найкраще працюють з клієнтами.

Авто за обміном: як працює трейд-ін та чи варто ним користуватися

Змінити свій автомобіль на новий теоретично можна за день. Принаймні, так стверджують салони, що пропонують послугу трейд-ін.

ПФУ почав виплати пенсій і субсидій за місяць

Пенсійний фонд України розпочав фінансування пенсій за жовтень і житлових субсидій за вересень 2019 року.

Коментарі - 3

+
+24
Qwerty1999
Qwerty1999
3 жовтня 2019, 20:11
#
У нас социально ориентированное государство и поэтому к бизнесу постоянно ужесточают требования, а получение социальных выплат постоянно облегчают. Уже выгоднее ФОПам закрыться и через интернет оформить субсидии и помощь по безработице, чем начинать вести материальный и формальный учёт...
+
0
Stich626
Stich626
3 жовтня 2019, 20:27
#
Поддерживаю
+
+15
Bischof
Bischof
3 жовтня 2019, 20:32
#
Всё почти так. У нас государство хочет казаться социальным, поэтому фискальный процент ВВП стремится к 50%, как у стран Европы. И чиновники постоянно напоминают, что налоги у нас не выше, чем в Европе. Это правда.

Но страны Европы при таких налогах растут в среднем на 1-1.5% в год. И никто не вспоминает, что в послевоенные годы в этих странах были низкие налоги и они бурно развивались. И только когда они уже стали развитыми, налоги повысили и начались игры в «социальное государство».

А у нас пенсионеры и при «социальном государстве» получают по 75 баксов. И едва ли будут когда-то получать больше. Ведь для этого нужен бурный рост экономики, а он возможен только при низких налогах. Во всех быстрорастущих экономиках (Китай, «Азиатские тигры») фискальный процент ВВП равняется 15-20%. В США это около 30%.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися