Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 жовтня 2019, 12:59

Нацбанк продав нерухомість Експобанку за 66 мільйонів

Національний банк продав на аукціоні з продажу заставного майна два об’єкти нерухомості у Києві, які перебували на балансі Експобанку. Про це йдеться в повідомленні регулятора.

Національний банк продав на аукціоні з продажу заставного майна два об’єкти нерухомості у Києві, які перебували на балансі Експобанку.
Фото: skb.kiev.ua

Що продали

Перший об’єкт площею 2374,1 кв.м оснащений усіма інженерними системами, необхідними для функціонування офісного приміщення.

Другий об’єкт – це нежитлові приміщення 1-2 поверхів загальною площею 1070,6 кв. м. Сьогодні приміщення здається в оренду.

У ході торгів ціна на перший об’єкт зросла з 44,4 млн грн до 45,3 млн грн, а на другий об’єкт з 13,8 млн грн до 20,7 млн грн (з НДС).

Читайте також: ФГВФО проводить аудити всіх великих банків

Отже, в результаті проведених аукціонів зазначені об’єкти нерухомого майна вдалось реалізувати загалом за 66 млн грн, що на 7,7 млн грн більше від початкової вартості.

Як зазначають в НБУ, кошти, отримані від продажу нерухомості, будуть спрямовані на погашення заборгованості ПАТ «КБ «Експобанк» за кредитами рефінансування.

Читайте також

  • Шевченківський районний суд Києва 1 жовтня ухвалив рішення про стягнення з екс-власника банку «Фінанси і Кредит» Костянтина Жеваго 1,539 млрд гривень на користь Нацбанку в рахунок погашення заборгованості банку за наданими раніше кредитами рефінансування.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися