Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 жовтня 2019, 10:35

Смарт-каса: в Україні представили універсальний термінал для бізнесу

Компанія Ukrtrimex у партнерстві з Mastercard та Vodafone розробила універсальне рішення для ведення роздрібного бізнесу та організації прийому оплати картками різних банків та платіжних систем в торгово-сервісній мережі. Про це йдеться у повідомленні компанії.

Що відомо

  • Унікальний мобільний апарат поєднує одразу кілька пристроїв: програмний фіскальний апарат, рішення для автоматизації каси, а також POS-термінал.

Рішення є універсальним – приймає всі види безготівкових та готівкових розрахунків та оплату за допомогою QR-коду.

Завдяки програмному забезпеченню на базі ОС Android рішення також дозволяє самостійно автоматизувати програми лояльності та налаштувати їх під потреби конкретного бізнесу.

Читайте також: Е-чеки: Rozetka готова зупинити бізнес закону

Девайс «Смарт Каса» – це POS-термінал з сенсорним екраном та вбудованими елементами: сканером товарів та принтером для друкування чеків.

Послуги передачі даних та MobileID від Vodafone забезпечать зв’язок терміналу та відправлення фіскальних звітів. На екрані «Смарт Каса» можна працювати з усіма програмними операціями, навіть тримаючи його у руці – пристрій компактний та легкий.

Що це дасть

  • Завдяки доступу до особистого кабінету підприємця через «Смарт Каса» можна автоматизувати торгівлю та звітність, надсилати фіскальну інформацію до податкової, працювати з операційним управлінням, а також керувати налаштуваннями та функціями терміналу.

  • Також нове рішення дозволяє зберігати електронні копії чеків для подальшої обробки та аналітики.

  • Торговець може надсилати електронні чеки покупцям через QR-код, електронну пошту або друкувати їх на інтегрованому у рішення принтері.

  • Для забезпечення електронного підпису підприємця на чеках «Смарт Каса» використовує електронний цифровий підпис (ЕЦП) або MobileID, який надається мобільними операторами.

Передісторія

20 вересня 2019 року Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому 2 законопроекти:

№1053-1 «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг, який дозволяє використовувати програмні РРО на ряду з традиційними. Крім цього, законопроект спрощує процедуру реєстрації такого апарату і збільшення штрафів за порушення роботи з ним.

Читайте також: Три головні проблеми нового Закону про РРО і чим це загрожує бізнесу

№1073 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг», який передбачає механізм компенсації покупцю вартості покупки дорожче 100 грн у разі виявлення порушення при проведенні розрахункової операції.

Нове законодавство передбачає використання класичного реєстратора розрахункових операцій або його альтернативи — програмного РРО.

Коментарі - 11

+
+59
Dron1983
Dron1983
2 жовтня 2019, 11:23
#
Круть! 13800грн
+
+24
3AMMuHuCTPA
3AMMuHuCTPA
2 жовтня 2019, 12:08
#
Клавдия Ивановна торгующая в переходе просто в восторге!!!
+
+51
Oasi
Oasi
2 жовтня 2019, 12:16
#
Я уже представляю, как она заходит в личный кабинет предпринимателя, работает с операционным управлением и отправляет покупателю чек через через QR-код.

Естественно, перед этим она автоматизирует программу лояльности (как это предлагают в статье) - 3 трусов по цене 2.

Думаю, Клавдия Ивановна и не представляет, что наконец-то заживет
+
+15
kreno1
kreno1
2 жовтня 2019, 12:54
#
Если Марьивановна продает трусов на 300 000 в год , или есть наемные работники , то  очень успешный бизнесмен .
+
0
3AMMuHuCTPA
3AMMuHuCTPA
2 жовтня 2019, 16:05
#
Если да кабы....может огласите вес список чтобы считаться НЕ успешным бизнэсмэном?
+
0
kreno1
kreno1
10 січня 2020, 15:02
#
10 Марьиванн,, которые работают посменно  уже 3 000 000 грн.. Нужно мыслить шире)Если прдеставить , что наценка 50 процентов, то вполне себе успешная мариванна посменно продает кофе и не платит налоги или целая сеть мариванн по всей украине с оборотом 45 000 000 грн.
+
0
Vskorohod
Vskorohod
8 листопада 2019, 19:17
#
Смарт Каса заботится о каждом предпринимателе и специально для таких, как Клавдия Ивановна разработала бесплатное приложение на смартфон. Теперь Клавдия Ивановна может автоматизировать свой бизнес ;)
+
+29
Oligarh
Oligarh
2 жовтня 2019, 13:39
#
Ну и зачем эта фигня? разработайте софт для смартфонов и утвердите электронные чеки
человек купил, продавец в софте выписывает чек, отправляет на телефон покупателя и все
хотите защитить, пожалуйста подключите ецп

нужно уходить от бумаги
+
0
Vskorohod
Vskorohod
8 листопада 2019, 19:20
#
Софт разработали, он бесплатный и будет доступен для загрузки через две недели. Та будет возможность не только фискализировать и отправлять электронные чеки но и автоматизировать бизнес и зарабатывать больше .
+
0
Dron1983
Dron1983
11 жовтня 2019, 12:09
#
Ага, оплата телефоном, чек СМСкой
+
0
Vskorohod
Vskorohod
8 листопада 2019, 19:21
#
Это будет возможно
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися