Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 жовтня 2019, 20:03

UNIT.City запустив унікальний арт-об'єкт «Маяк»

Київ, 1 жовтня 2019 р.

Що трапилося

У UNIT.City відкрили незвичний арт-об'єкт під назвою «Маяк». Найвищу заводську трубу Києва (60 метрів) переобладнали в світлову інсталяцію – яскравий символ майбутнього.

У чому фішка

З настанням темряви світло поступово піднімається вгору вздовж труби. Спочатку запалюються вогні з двох сторін зовнішньої частини труби. Тут встановлені дві смуги медіа-освітлення за технологією LED. Смуги світла повільно піднімаються вгору, заряджаючи пучок світла в горлі труби. Досягнувши вершини, в небі над столицею запалюється яскравий промінь. Довжина пучка може досягати 100 метрів, при діаметрі основи в 3,5 м.

В середині труби на висоті 48 метрів розташована металева платформа, де розташовані три прожектори з галогеновими лампами потужністю 7,5 кВт кожен. Розроблено різні варіанти сценаріїв роботи труби, залежно від подій і сезонів. На вершині труби також встановлені відповідні маячки для орієнтації літаків.

«UNIT.City має інтегруватися у міжнародну інноваційну екосистему. Для цього ми готові активно інвестувати в проект, залучати до співпраці світових технологічних лідерів, взаємодіяти з глобальними фінансовими інституціями. Парк вийшов на новий рівень та є зрозумілим партнером для ключових гравців галузі», – зазначив засновник UFuture Василь Хмельницький.

Хто це придумав

Це робота британського художника-інсталятора Себастьяна Кайта. Кайт працює з хореографами, композиторами, кінематографістами та дизайнерами по всьому світу.

«Я хотів створити об'єднуючий символ в епоху змін в українській історії. Символ поваги до минулого, землі, на якій він стоїть, та прагнення до майбутнього. Димохід, який колись символізував українську індустріалізацію, сьогодні, за допомогою універсальної мови світла, перетворюється в маяк надії, – говорить Себастьян. – «Маяк» – це живе відображення людей й міста, він змушує нас замислитися щодо свого місця в цьому світі».

Концепцію проекту реалізувала девелоперська компанія UDP.

«Планетарій» всередині

Раніше всередині труби облаштували щось на кшталт планетарію з чотирма проекторами та LED-технологіями. Технологія «Кінотеатр 360», встановлена українською компанією з розробки візуальних рішень Front Pictures, утворює ефект 3D-простору й повного занурення. Зображення можна керувати дистанційно через додаток на планшеті. Потрапити туди можна по скляному коридору, який з'єднує два кампуси інноваційного парку.

Хто ще міг перемогти

У конкурсі UNIT.City Art Prize брали участь сотні робіт. Інші учасники пропонували створити на вершині труби прозору оглядовий майданчик у вигляді кілець диму, а всередині запустити ліфт й оповити трубу гвинтовими сходами, по якій зможуть підніматися люди. Дехто пропонував за допомогою мобільних додатків відображати на поверхні об'єкту створені в гаджетах малюнки або навіть колір настрою. Були й практичні пропозиції. Наприклад, встановити на трубі вітрові генератори, які виробляли б альтернативну енергію. У підсумку, було вирішено перетворити трубу в світловий маяк, який буде видно з будь-якої точки столиці.

Плани на 2020 рік

Також в UNIT.City розповіли про плани компанії на наступний рік. Так, прямо зараз будується 2 нових бізнес-кампуси, а також перша черга житлового комплексу. Ці роботи оцінюються в €70 млн. До 2021 року планується відкрити ще 5 нових корпусів. Також стартує будівництво середньої школи на 750 дітей та другої черги UNIT.Home. Бюджет на зведення цих об'єктів – €125 млн. У цілому, до 2021 року загальна сума інвестицій в перший український інноваційний парк сягне € 245 млн.

«Все що, ви зараз бачите – лише 7% від нашої мети. У 2020 році ми будемо готові вже на 20%. У UNIT.City буде більше 150 компаній, 1200 студентів, 500 заходів, 10 акселераторів, 8 лабораторій й 5 венчурних фондів», – повідомив Домінік Піоте, СЕО UNIT.City.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися