Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 вересня 2019, 9:00

В Україні тимчасово відновили повноваження Податкової поліції

Кабінет міністрів відновив повноваження Податкової поліції Державної фіскальної служби до утворення нового органу. Про це йдеться в постанові Кабміну №846.

Кабінет міністрів відновив повноваження Податкової міліції Державної фіскальної служби до утворення нового органу.
Фото: censor.net.ua

Деталі

  • Податкова поліція в ДПС буде здійснювати свої функції тимчасово — до утворення Бюро фінансових розслідувань, яке стане новим органом з розслідування фінансових злочинів.

Читайте також: Бюро финрасследований об'єднає функції трьох силових структур — Гетманцев

Також вказується, що ДФС до часу утворення Бюро фінансових розслідувань має повний доступ до Державного реєстру фізичних осіб — платників податків та інших реєстрів, банків і баз даних, ведення яких покладено на Державну податкову службу та Державну митну службу.

Що відомо

  • 30 серпня у Верховній Раді був зареєстрований законопроект 1208 «Про Бюро фінансових розслідувань», автором якого є Данило Гетманцев.

  • У грудні 2018 року уряд вирішив поділити Державну фіскальну службу на Державну податкову та Державну митну служби. ДПС очолив Сергій Верланов, ДМС — Максим Нефьодов.

Коментарі - 3

+
0
SergS7
SergS7
30 вересня 2019, 9:02
#
А чому не поліція?
+
0
KlichkoY
KlichkoY
30 вересня 2019, 10:03
#
Тому що такими справами повинні займатись уповноважені органами. якими і буде Податкова поліція. А та поліція нехай своїми справими займається...
+
+28
PetrLund
PetrLund
30 вересня 2019, 9:48
#
Нет ничего более постоянного, чем временное.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися