Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 вересня 2019, 10:30

Фонд гарантування завершив ліквідацію ще одного банка

25 вересня 2019 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб остаточно ліквідував ПАТ «Старокиївський Банк». Про це йдеться у повідомленні Фонда.

Деталі

  • Внесено запис до Єдиного держреєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про державну реєстрацію припинення Старокиївського банка як юридичної особи, а отже, ліквідація банку вважається завершеною, а банк ліквідованим.

  • Згідно зі статтею 52 закону вимоги кредиторів до банку, що були незадоволені за недостатністю його майна, вважаються погашеними. 

Що відомо

  • Національний банк 11 вересня 2014 року прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та початок процедури ліквідації «Старокиївського банку».
  • За інформацією Нацбанку, у ході перевірки банку було виявлено порушення законодавства і викривлення у звітності.
  • У зв'язку з порушеннями НБУ у травні 2014 року визнав банк Старокиївський проблемним і встановив термін для їх усунення. Однак, власники банку не вживали заходів з фінансової підтримки банку, а навпаки, намагалися виводити кошти із банку і допускали нові порушення, тому Нацбанк вирішив зарахувати банк до категорії неплатоспроможних, а згодом — ліквідувати його.

Джерело: http://www.fg.gov.ua/not-paying/banky-likvidovani-fondom/46-starokyiv-bank/44736-likvidatsiiu-pat-starokyyivskyy-bank-zaversheno

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися