Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 вересня 2019, 11:20

Європейські банки масово скорочують працівників

Банки по всьому світу, переважно в Європі, в 2019 році оголосили про скорочення близько 60 тис. працівників. Про це пише Інтерфакс-Україна, посилаючись на Bloomberg.

Банки по всьому світу, переважно в Європі, в 2019 році оголосили про скорочення близько 60 тис.
Фото: mind.ua

Причини звільнень

  • Це обумовлено негативними процентними ставками та уповільненням темпів зростання економіки, що підштовхує фінансові організації до урізання витрат.

Зокрема, минулого тижня німецький Commerzbank оприлюднив плани ліквідації 4,3 тис. позицій, поглиблюючи реструктуризацію, розпочату три роки тому.

У результаті число оголошених скорочень досягло 58,2 тис., і майже 90% (понад 52,4 тис.) припадає на європейські банки. В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні показник становить трохи більше 500 осіб, в Північній Америці — 2,77 тис., на Близькому Сході і в Африці — менше 2,5 тис. працівників.

Читайте також: В Данії почали доплачувати позичальникам за кредити

В число лідерів за темпами звільнень входять банки Німеччини, економіка якої значно залежить від експорту. Так, найбільший німецький представник галузі Deutsche Bank має намір звільнити 18 тис. працівників до кінця 2022 року.

Іспанський Santander оголосив про скорочення понад 5,4 тис. робочих місць, британські HSBC і Barclays — відповідно 4 тис. і 3 тис., російський Альфа-банк — 3 тис.

Порівняти умови депозитів в банках України

Разом з тим європейські фінкомпанії нарощують персонал в технологічній сфері і комплаєнсі (системі контролю бізнес-процесів банку). Наприклад, Commerzbank планує додати близько 2 тис. позицій в цих галузях.

Що відомо

  • За 8 місяців 2019 року банківський сектор України збільшив свої доходи в 3,2 рази проти аналогічного періоду 2018 року.

Коментарі - 2

+
0
Любов Богуцкая
Любов Богуцкая
26 вересня 2019, 17:32
#
Ну да в Европе деньги в экономике а у нас в банках под большими процентами. Учетная ставка такая, чтобы вся экономика стояла и кредиты были золотые. Вопрос это что за управление такое странное. Учетную ставку пора ровнять с европейской.
+
0
Andrey M
Andrey M
26 вересня 2019, 17:48
#
Люба, як тільки розмістите депозит під 1-3%, тоді поговоримо про кредити під 5-7%.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися