Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 вересня 2019, 10:56

Крістін Лагард назвала головну загрозу для світової економіки

КрістінЛагард, яка незабаром обійме посаду голови ЄЦБ, зазначила, що найбільшою загрозою для економіки є торгова війна між Пекіном і Вашингтоном. Вона назвала конкретну цифру зниження світової економіки, повідомляє lblv.com.

Як торгова війна впливає на світову економіку?

Крістін керувала МВФ протягом останніх восьми років, а з початку листопада очолить Європейський Центробанк. В інтерв'ю CNBC вона сказала, що мита, якими обмінюються Штати і КНР, негативно відображаються на зростанні світової економіки. Уже наступного року слід очікувати скорочення показника на 0,8%. Лагард зазначила, що торгова війна безпосередньо впливає на кількість робочих місць, бізнес та інвестиції, які істотно скорочуються. Невизначеність в цій сфері продовжує зростати, а інвестори вичікують кращого моменту, коли ситуація нарешті проясниться, будуть налагоджені ланцюги поставок, а конфлікт завершиться.

Торгова війна між США і КНР триває вже більше року. За цей період країни обмінялися митами на сотні мільярдів доларів, які негативно вплинули також і на економіку інших держав.

Шанс на перемир'я є

Економісти стверджують, що з середини минулого року у двадцяти країнах з найвищим ВВП спостерігається істотне сповільнення росту економіки. Основною причиною такого зниження вважається погіршення ситуації у світовій торгівлі.

Вчора міністр фінансів США повідомив, що він разом з торговим представником держави проведе через два тижні торгові переговори з віце-прем'єром з Китаю. Стівен Мнучін зазначив, що на зустрічі, що відбулася минулого тижня, вдалося досягти прогресу в торговому питанні, передає lblv.com.

Катерина Матвєєва, фінансовий аналітик LBLV.ru

Джерело: Мінфін