Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 вересня 2019, 16:01

Частка проблемних кредитів у держбанках скоротилась

У першому півріччі банки державного сектору зменшили прострочену заборгованість на 3,5 млрд грн та здійснили реструктуризацію на 10,6 млрд грн. Обсяг непрацюючих кредитів скоротився на 22 млрд грн. Про це йдеться у другому звіті Міністерства фінансів.

У першому півріччі банки державного сектору зменшили прострочену заборгованість на 3,5 млрд грн та здійснили реструктуризацію на 10,6 млрд грн.
Фото: glavcom.ua

Що це значить

У другому півріччі зберігається тенденція до поступового скорочення обсягу непрацюючих кредитів (NPL) банківської системи, зокрема банках державного сектору.

Проте, як зазначають у Мінфіні, частка NPL банківської системи все ще залишається досить значною і станом на 01.07.2019 року складає 51% або 581 млрд грн, з яких 65% або 415 млрд грн припадає на державні банки.

Порівняти умови кредитів в банках України

Так, порівняно з 1 січня 2019 обсяг NPL у державних банках скоротився на 22 млрд грн до 415 млрд грн, а їх частка в кредитному портфелі зменшилась на 2,5 в.п. до 65%.

Що цьому сприяло

Скороченню обсягу NPL сприяло зростання обсягу працюючих кредитів, зокрема стрімке зростання роздрібного кредитування та здійснення банками заходів щодо погашення та реструктуризації непрацюючих кредитів.

Дізнатися свій кредитний рейтинг безкоштовно

Достатньо високий рівень NPL банків державного сектору зумовлений якістю корпоративного кредитного портфелю, на долю якого припадала левова частина обсягу банківського кредитування.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися