Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 вересня 2019, 10:02

Fitch підвищило рейтинги ще п'яти українських банків

Fitch Ratings підвищило довгострокові рейтинги дефолту емітента в іноземній валюті п'яти українських банків з рівня «B-» до «B», прогнози позитивні.

Fitch Ratings підвищило довгострокові рейтинги дефолту емітента в іноземній валюті п'яти українських банків з рівня «B-» до «B», прогнози позитивні.
Фото: antikor.com.ua

Це підвищення стало можливим завдяки аналогічному перегляду суверенного рейтингу України, проведеному 6 вересня.

Кому підвищили

Агентство також підтвердило довгостроковий рейтинг Альфа-банка (Україна) в іноземній валюті на рівні «В-» зі стабільним прогнозом, одночасно знизивши його рейтинг за національною шкалою з AA(ukr) до BBB+(ukr).

Крім того Fitch поставило рейтинги життєздатності перерахованих вище банків на можливий перегляд у бік збільшення.

Читайте також: Доходи банків зросли у 3,2 рази

В агентстві вважають, що посилення макроекономічної стабільності в Україні, досить гарні економічні перспективи, а також подальша стабілізація кредитного профілю держави повинні мати позитивні наслідки для кредитоспроможності банків.

Що відомо

  • 24 вересня Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило рейтинг Ощадбанку з «В-» до «В» з позитивним прогнозом.

  • Також Fitch Ratings повідомило про підвищення довгострокових рейтингів дефолту емітента (РДЕ) Приватбанку в іноземній і національній валюті на рівні «B» з позитивним прогнозом.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися