Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 вересня 2019, 9:22

Нацбанк оскаржить рішення судів щодо банку Лагуна

Нацбанк оскаржить у Верховному Суді рішення окружного адмінсуду Києва від 26 квітня і шостого апеляційного адмінсуду від 19 вересня, якими були визнані незаконними рішення регулятора щодо неплатоспроможності Астра Банку. Про це зазначається в повідомленні регулятора.

Нацбанк оскаржить у Верховному Суді рішення окружного адмінсуду Києва від 26 квітня і шостого апеляційного адмінсуду від 19 вересня, якими були визнані незаконними рішення регулятора щодо неплатоспроможності Астра Банку.
Фото: flickr.com

Що це значить

  • Апеляційна скарга буде подана після отримання повного тексту постанови по справі №826/8333/15.

Причина оскарження

Суди попередніх інстанцій не врахували кілька фактів, які доводять ризикову діяльність Астра Банку.

  • По-перше, факт концентрації коштів Астра Банку в Дельта Банку, який на той момент був віднесений до категорії проблемних, у сумі 163,8 млн грн, або 91,2% від активів Астра Банку.

  • По-друге, Астра Банк не пропонував жодних дієвих заходів по відновленню ліквідності та приведення діяльності банку у відповідність з вимогами законодавства.

  • По-третє, законодавство визначає дискреційні повноваження Нацбанку і саме правління НБУ встановлює факт здійснення банком ризикової діяльності, яка загрожує інтересам вкладників і кредиторів банку.

«Національний банк упевнений у своїй правовій позиції і продовжить її доводити в суді вищої інстанції», — йдеться в повідомленні.

Що відомо

Зараз НБУ оскаржує у Верховному Суді рішення по 10 проблемним банкам.

Коментарі - 1

+
0
Andrey M
Andrey M
25 вересня 2019, 11:53
#
Мда…
https://www.youtube.com/watch?v=eFM6H6CchI0
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися