Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 вересня 2019, 16:21

Автоцивілка — що змінюється і як додатково захистити своє авто

З 21 вересня 2019 року в Україні стартували нові умови в сфері обов'язкового автострахування ОСЦПВ. Що ж чекає автовласників, як максимально захистити себе і авто, розбираємося разом з першим заступником голови правління страхової компанії ARX Максимом Межебицьким

Що змінюється в ОСЦВ

Перш за все, відбулося збільшення розміру страхових сум за полісом ОСЦПВ, тепер вони вище, що, безумовно, є позитивним для всіх, хто за кермом. Так, максимальна сума компенсації за шкоду, заподіяну майну потерпілих складатиме 130 тис. грн., а максимальна виплата за шкоду життю і здоров'ю складе 260 тис. грн.

Також змінюються значення і перелік коригуючих коефіцієнтів, що впливають на вартість ОСЦВ. Серед нових коригувальних коефіцієнтів з'явиться інструмент, який дозволить страховику регулювати ціни на поліси автоцивілки залежно від результатів своєї діяльності. Йдеться про новий коефіцієнті К6 — прибутковості / збитковості діяльності СК по ОСЦВ, за допомогою якого страхові компанії зможуть самостійно скорегувати ціни для збиткових сегментів і знижувати для беззбиткових.

Ми в ARX провели глибокий аналіз портфеля ОСЦВ з метою створення нового справедливого підходу в тарифікації. В кінцевому підсумку нам вдалося створити новий сегментований підхід в тарифікації ОСЦВ, який дозволить встановлювати більш справедливу ціну для менш збиткових сегментів і, відповідно, більш високу для збиткових. Так, поряд зі звичними коефіцієнтами на фінальну ціну впливатимуть також вік власника авто і вік авто.

Головне завдання нового сегментованого підходу по ОСЦВ — забезпечити кожному клієнту надійний страховий захист за оптимальною і справедливою ціною.

Як зробити автоцивілку ще надійніше

Багато автовласників, купивши поліс ОСАГО, вважають себе захищеними від фінансових втрат у випадку ДТП. Але це не зовсім так, адже згідно з законом, автоцивілка, навіть з новими, підвищеними лімітами, все одно обмежена, і грошей може просто не вистачити, щоб повністю компенсувати збиток постраждалої сторони.

В такому випадку винуватцеві ДТП доведеться доплачувати різницю між страховим відшкодуванням і фактичним розміром збитку з власної кишені. Щоб цього уникнути, страхові компанії пропонують своїм клієнтам придбати договір добровільного страхування цивільної відповідальності (ДЦВ), який дозволяє повністю покрити витрати потерпілої сторони в результаті ДТП за рахунок страхової компанії.

Страхування ДЦВ здійснюється виключно в комплексі з ОСАГО, при цьому не є альтернативою обов'язкової автоцивілки, а купується як додатковий захист до ОСАГО, розширюючи його покриття. Згідно з чинним законодавством, при виплаті страхового відшкодування по обов'язковій автоцивілці, з вартості відновного ремонту віднімається фізичний знос деталей автомобіля. Це ті збитки, які страхова компанія не заплатить за полісом ОСЦПВ, і, отже, вони погашаються за рахунок винуватця ДТП. Звичайний договір ДЦВ також не передбачає відшкодування суми зносу транспортного засобу.

Сьогодні у нас є хороша новина для клієнтів, які придбали поліс ОСАГО в ARX. Ми даємо їм можливість докупити необхідний рівень захисту на суму від 500 000 грн до 1 000 000 грн, який буде передбачати, в тому числі, покриття витрат на фізичний знос транспортного засобу. Тобто, буде відшкодовано повну вартість відновлювального ремонту автомобіля потерпілої сторони. Цей договір називається «ДЦВ все включено» і включає збитки, що перевищують ліміти ОСАГО, а також знос деталей, що також не відшкодовується обов'язковою автоцивілкою.

Коментарі - 5

+
+15
bonv
bonv
23 вересня 2019, 16:37
#
Чому розцінки не вказуєте?
+
+15
bonv
bonv
23 вересня 2019, 16:38
#
- А страхування у вас надійне?
- Звичайно! На минулій неділі чоловік випав з чотирнадцятого поверха... Він долетів лише до третього, а дружина вже отримувала страховку...:)..
+
+15
bonv
bonv
23 вересня 2019, 16:39
#
Жінка дзвонить своєму страховому агентові:
– Я потрапила в аварію і хочу отримати страховку!
– Розкажіть, як була справа.
– Я їхала вулицею, потім випадково потрапила на тротуар, в'їхала в якийсь магазинчик, виїхала з нього з другого боку, зачепила неуважного пішохода, стукнула вантажівку і з цієї миті втратила контроль над машиною:))..
+
+15
bonv
bonv
23 вересня 2019, 16:44
#
Директор страховой компании беседует с клиентом:
- Наши эксперты считают, что сумма вашей страховки за дом - 110 000 долларов - несколько завышена, так как он не стоит более 50 000.
- Вряд ли, - отвечает клиент, - 50 000 стоит дом, а еще 50 000 - на адвоката, который отсудит у вас мою страховку.
- Ну, а зачем еще 10 000 долларов?
- Это на киллера для вас, на тот случай, если адвокат все же проиграет дело, - улыбнувшись, ответил клиент.
+
+15
bonv
bonv
23 вересня 2019, 16:45
#
Гражданин обратился к страховщику с требованием о выплате страховки. В объяснении написал, что получил травмы в результате падения с крыши. Страховщик отказал в выплате, объяснив, что клиент вводит его в заблуждение — ведь он получил травмы не в результате падения с крыши, от чего был застрахован, а в результате удара об землю!:)..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися