Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 вересня 2019, 11:12

Рада скасувала податок на інвестиції: що це дасть

Рада прийняла закон «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні», який, зокрема, скасовує податок на інвестиції, передає Укрінформ.

Рада прийняла закон «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні», який, зокрема, скасовує податок на інвестиції, передає Укрінформ.
Фото: ppr.kharkov.ua

Цілі закону

Метою закону є поліпшення інвестиційного клімату України за окремими напрямами, обраними в результаті комплексної оцінки відповідності законодавства України кращим світовим практикам, описаним Групою Світового банку в методології рейтингу Doing Business.

Закон спрямований на усунення юридичних прогалин, а також впровадження в правову систему України інноваційних правових інструментів.

Варіанти вигідних інвестицій з бонусами від «Мінфіну»

Зокрема, у сфері захисту прав акціонерів передбачена відповідальність посадових осіб акціонерного товариства за збитки, завдані угодою з інтересом, укладеною на неринкових умовах.

У сфері будівництва, зокрема, скасовується обов'язок сплати пайового внеску в розвиток інфраструктури населеного пункту.

Читайте також: Рада скасувала пайовий внесок для будівництва

Що це дасть

Передбачається, що в результаті прийняття закону вдасться:

  • знизити кількість порушень прав міноритарних акціонерів;
  • знизити вартість кредитних ресурсів;
  • зменшити витрати, пов'язані з будівництвом житлових і нежитлових об'єктів;
  • підвищити якість правосуддя у господарських справах, скоротити термін розгляду господарських спорів;
  • збільшити кількість товариств з обмеженою відповідальністю, які діють на підставі модельного статуту.

Коментарі - 3

+
+5
bonv
bonv
22 вересня 2019, 11:45
#
Захист олігархів?
+
0
Indeoo
Indeoo
22 вересня 2019, 14:22
#
Какой же бред
+
+48
bonv
bonv
22 вересня 2019, 14:47
#
На думку професора, ректора Міжнародного інституту бізнесу Олександра Савченка, нові зе-законопроекти ставлять під загрозу енергетичну безпеку держави.
«Це б’є по видобутку газу і нафти. Хтось хоче зробити нас тотально залежними від Росії. Ми самі можемо видобувати!», – заявляє професор.
Крім того, за його прогнозом, стагнація важкої промисловості неминуче вплине на курс гривні. «Зарплати стануть меншими, це призведе до девальвації гривні, а значить, потім і до інфляції», – пояснив експерт.
Раніше повідомлялося, що в разі прийняття законопроекту №1210 українська гірничорудна промисловість буде платити в чотири рази більше податків.
Експерти вже охрестили проект №1210 «законом Коломойського», адже підвищення фіскального тиску на видобуток марганцевої руди законопроект не передбачає, а найпотужнішим гравцем на українському марганцевому ринку вважається компанія «Приват Інтертрейдинг», яка належить групі «Приват» бізнесменів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися