Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 вересня 2019, 11:08

Зеленський зустрівся з представниками МВФ. Про що говорили

Як наголошується, у ході зустрічі обговорили програму підтримки Фондом порядку денного реформ в Україні, яка реалізується президентом України та українським урядом.

Президент Володимир Зеленський зустрівся з заступником директора Європейського департаменту МВФ Джулією Козак і керівником місії МВФ в Україні Роном ван Роденом.
Фото: president.gov.ua
Президент Володимир Зеленський зустрівся з заступником директора Європейського департаменту МВФ Джулією Козак і керівником місії МВФ в Україні Роном ван Роденом. Про це інформує прес-служба глави держави.

Читайте також: МВФ оновив прогноз щодо курсу гривні до долара

Зеленський повідомив, що менш ніж за місяць роботи новообрана Верховна Рада прийняла низку законів, спрямованих на реформування фінансового сектора, детінізацію економіки і реальну боротьбу з корупцією.

«Я запевняю у повній підтримці структурних реформ в економіці, незалежності Національного банку і всебічного розслідування зловживань у банківському секторі», — заявив Зеленський.

Крім того, сторони торкнулися питання подальших реформ енергетичного сектора і ситуації щодо Приватбанку.

Президент зазначив, що подальша співпраця з Міжнародним валютним фондом є важливим елементом посилення довіри до України з боку іноземних інвесторів і міжнародних партнерів.

Що відомо

  • 13 вересня Національний банк України і Міжнародний валютний фонд (МВФ) розпочали спільну роботу над новою програмою співпраці.

  • Прем'єр-міністр Олексій Гончарук раніше повідомив, що метою переговорів з місією є отримання staff agreement (рекомендації ради директорів) для відкриття нової програми співробітництва для України до кінця року. Раніше він зазначав, що намічено провести переговори щодо нової 3-4-річної програми співпраці.

  • Поточна програма співпраці між Україною та МВФ у рамках механізму stand-by була затверджена 19 грудня 2018 року. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR2,8 млрд, або близько 3,9 млрд дол.

  • Одним з основних проблемних питань в ході першого візиту місії у травні було прийняття нової редакції закону про відповідальність за незаконне збагачення після скасування попередньої Конституційним судом у лютому цього року. На сьогодні цей законопроект прийнятий у першому читанні.

  • За прогнозами НБУ, угода про нову програму розширеного фінансування МВФ на термін 3-4 роки об'ємом від 5 до 10 млрд дол може бути досягнута до кінця цього року, що дозволить до січня отримати перший транш по ній у розмірі близько 2 млрд дол.

Коментарі - 8

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
21 вересня 2019, 12:03
#
Ответственность вся уже на новой власти и им решать, как выходить из ситуации с Приватом и как действовать чтобы с МВФ было все впорядке.
+
0
bonv
bonv
21 вересня 2019, 12:39
#
Що стосується Коломойського, він дійсно є проблемою, тому що чітко і публічно всі наші західні партнери окреслили червоні лінії, і ПриватБанк – за їхніми межами. Тобто наша співпраця з МВФ залежить від вирішення проблеми ПриватБанку, а якщо точніше – невирішення її на користь Коломойського. Якщо питання буде вирішено на його користь, це точно може паралізувати будь-яку співпрацю, – підкреслив Фурса.
Раніше ж політологи й експерти безпосередньо пов'язали вплив Ігоря Коломойського на владу в Україні. Прикладом цього може бути резонансне фото бізнесмена в оточенні перших осіб держави в Офісі президента.
+
0
Balxash
Balxash
21 вересня 2019, 13:30
#
А с МВФ и так всё в порядке:)
+
0
fae
fae
21 вересня 2019, 14:50
#
Вся ответственность на народе и всегда была.
Власти после срока на нары отбывать иные сроки не спешит.
А вот Ростов и всякие там Австрии населением прибывают.
+
0
vlad9486
vlad9486
21 вересня 2019, 21:51
#
Відповідальність завжди ходить зі свободою. Бажання наших людей звалити всю відповідальність на якусь «владу» походить від втоми від демократії. Це бажання обміняти свободу на можливість не відповідати.
+
+44
bonv
bonv
21 вересня 2019, 12:42
#
Це справді той Зеленський який до виборів був проти співпраці з МВФ? Жартував тоді чи тепер?:) 5-10 млрд..
+
+29
Balxash
Balxash
21 вересня 2019, 13:41
#
Это Голобородько был против, а Зеленский ой как за. В интервью он сказал:,,Деньги надо брать везде, где дают«». Хотя будучи комиком, сравнивал Украину с порноактрисой.
+
+15
bonv
bonv
21 вересня 2019, 13:43
#
Я так і зрозумів.. Одна рука не хоче кредитів а інша бере аж забагато..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися