Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 вересня 2019, 17:10

Латвійську «дочку» Приватбанку оштрафували на 1 мільйон євро

Рада Комісії з ринку фінансів і капіталу (КРФК) Латвії ухвалила застосувати до акціонерного товариства PrivatBank штраф у розмірі 1,019 млн євро. Про це повідомляє НВ Бізнес з посиланням на агентство BNS.

Рада Комісії з ринку фінансів і капіталу (КРФК) Латвії ухвалила застосувати до акціонерного товариства PrivatBank штраф у розмірі 1,019 млн євро.
Фото: finance.liga.net

Причина штрафу

  • КРФК виявила в PrivatBank ряд порушень, які свідчать про серйозні недоліки в системі внутрішнього контролю банку у сфері запобігання легалізації «злочинних» коштів, фінансування тероризму та проліферації.

Застосований до банку штраф становить 90% від максимально можливого (10% річного обороту). У PrivatBank є один місяць, щоб сплатити його.

Читайте також: Коломойський про Приват: «Нехай вони зі мною домовляються»

Банк повинен також подати в КРФК план заходів щодо усунення виявлених порушень і недоліків та провести незалежну оцінку системи внутрішнього контролю.

У КРФК повідомили, що в ряді випадків банк не отримав документи і не вжив достатніх дій, щоб переконатися в походженні фінансових коштів на рахунках клієнтів, не документував висновки, не забезпечив своєчасне і якісне вивчення клієнтів, укладення у справах клієнтів є неповними, а також банк не приймав своєчасно рішень про припинення відносин з клієнтами.

Оформити кредитку «Універсальна» Приватбанку

Що кажуть у банку

У PrivatBank заявили, що рішення КРФК засноване на перевірці, проведеній у 2017 році.

«Керівництво Банку поважає і приймає до уваги висновки КРФК і зобов'язується повністю усунути констатовані недоліки, поліпшивши систему внутрішнього контролю Банку. Фінансові показники попередніх років дозволяють AS PrivatBank сплатити застосований КРФК штраф у розмірі 1 019 319 євро», — йдеться в повідомленні банку.

AS PrivatBank є зареєстрованою в Латвійській Республіці кредитною установою, заснований у 1992 році. Найбільшим акціонером AS PrivatBank є український АТ КБ Приватбанк.

Коментарі - 1

+
0
m0ps
m0ps
19 вересня 2019, 22:30
#
Им же вроде уже год/два назад по шапке давали за тоже самое...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися